Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Isabel Bonig i Óscar Clavell van pagar 24.000 euros pel gimnàs d’una regidora del PP sense concurs públic

El regidor d’Hisenda, Javier Ferreres, mostra l’informe que alertava de la irregularitat

Roger Lorgeoux

Castellón —

L’equip de govern de l’Ajuntament de la Vall d’Uixò continua sorprés per les presumptes irregularitats que es van cometre entre l’any 2007 i el 2015. Això és, durant els mandats com a alcaldes d’Isabel Bonig (fins al juny del 2011), actual presidenta del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, i d’Óscar Clavell (entre el 2011 i el 2015), diputat nacional i imputat per malversació. Cada vegada que la corporació progressista inspecciona un calaix o obri un armari per a inventariar descobreix alguna anomalia. L’última és tan cridanera com sospitosa.

Segons denuncia el regidor d’Hisenda i de Policia, Javier Ferreres, el PP va amagar un informe tècnic de l’octubre del 2011 que alertava de la singularitat d’una factura per un import superior a 24.000 euros. En concret, l’escrit qüestionava tant la legalitat del procés d’adjudicació del contracte com la prestació del servei de condicionament físic. La quantitat es va desemborsar per la utilització d’un gimnàs que és propietat de l’edil popular Yolanda González.

“No es coneix quines persones d’aquest departament (Policia) han pogut utilitzar aquest servei en el període de temps facturat. Per això pense que aquesta factura s’ha de rebaixar en atenció al servei prestat o s’ha d’anul·lar pel cost tan elevat que comporta”, recull el document, fet públic pel mateix Ferreres.

La llei obliga a fer que els contractes menors tinguen una vigència d’un any i no se’n puguen encadenar uns quants al llarg de diferents exercicis, llevat que es publique un concurs públic. No obstant això, Bonig i Clavell van pagar 6.000 euros anuals durant 4 anys, “sense obrir un procediment en què es pogueren presentar tots els gimnasos de la Vall d’Uixò”, explica el regidor d’Hisenda.

Per a Ferreres, aquesta manera de procedir acredita que “el PP es va saltar la llei, no va fer cas dels informes tècnics que deien que aquest servei no l’utilitzava ningú i, per tant, s’havia de suprimir, va vulnerar la igualtat d’oportunitats i es va adjudicar a dit al gimnàs que regenta una regidora del Partit Popular”.

Pel que fa a això, el regidor subratlla que “eren pràctiques habituals de l’anterior equip de govern els contractes per obra i servei de llarga durada, tot i que per llei han de ser d’un màxim de 6 mesos, s’encadenava contractes per a fer fixes persones que col·locaven a dit per la porta de darrere o donaven comissions de servei a treballadors sense la titulació necessària”.

La corporació que presideix Tania Baños (PSPV-PSOE) va posar fi a la vinculació amb l’empresa de González l’any passat després de guanyar l’alcaldia.

Etiquetas
stats