Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’assemblea de Castelló en Moviment aprova el pacte amb Compromís i PSPV per als pressupostos

Anna Peñalver, regidora de Castelló en Moviment, es dirigeix cap a la tribuna davant de la mirada de l’equip de govern, en el ple del mes d’octubre passat

Belén Toledo

Castelló —

L’assemblea de Castelló en Moviment va aprovar la nit del divendres l’acord sobre els pressupostos de l’Ajuntament que els regidors d’aquesta formació havien aconseguit amb l’equip de govern. L’esborrany va ser acordat després d’uns quants dies de negociació entre els regidors d’aquest partit, de Compromís i del PSPV. La proposta va obtenir un sí quasi per unanimitat entre les 45 persones que podien votar, que són les que han assistit, almenys, a tres assemblees de les últimes sis, segons les regles de funcionament intern de què s’ha dotat aquest òrgan.

No s’han donat detalls sobre la quantitat global ni el contingut del futur pressupost, encara que l’aprovació per Castelló en Moviment fa suposar que el document se cenyirà a les directrius pactades en l’acord de govern entre els tres partits. Segons va explicar el regidor Xavier del Señor, aquests pressupostos seran “de transició”. Hi va afegir que “es comença a caminar cap al que vam acordar, tot i que encara no es puga fer tot. El més destacat és que no hi ha grans obres, llevat d’algunes de necessàries i ja acordades, per exemple a la Marjarleria. Però, en general, fugirem de les grans inversions. Es tracta d’acostar-se a les necessitats immediates de la gent”.

Escenificació de l’estabilitat del suport al Govern en minoria

El compliment d’aquest acord és la condició sota la qual Castelló en Moviment –que roman en l’oposició– dóna suport al Govern en minoria de Compromís i el PSPV. Durant el ple passat, Castelló en Moviment va tombar una gran decisió de l’executiu local, la reforma de l’IBI, pel fet de considerar que no s’ajustava als criteris de progressivitat fiscal registrats en aquell pacte. Després d’aquell desacord, l’aprovació conjunta i pactada dels pressupostos serà l’escenificació que el suport de Castelló en Moviment continua vigent i que les relacions entre els tres partits són bones i estables.

L’aprovació final dels pressupostos depenia de l’assemblea celebrada divendres per Castelló en Moviment. Durant el dia d’ahir, el vicealcalde, Enric Nomdedéu, va afirmar que la negociació havia tingut lloc “en molt bon clima”. Es preveu que el document es vote en un ple extraordinari al començament del mes de desembre.

Etiquetas
stats