Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Diputació de València reforçarà els serveis socials a les poblacions més xicotetes i a les àrees despoblades

Imatge de la intervenció de Rosa Pérez Garijo en un acte a Castelló de Rugat

Toni Cuquerella

Els pressupostos de 2018, que s'aprovaran la propera setmana en el plenari de la Diputació de València, dedicaran la major xifra en la història de la institució provincial als serveis socials, amb una partida que supera els dotze milions d'euros. Així ho ha avançat la diputada d'Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, durant unes jornades a Castelló de Rugat centrades en analitzar les bases i desenvolupament del Nou Model de Serveis Socials.

“Des de l'inici de la legislatura, en el govern de la Diputació a través de la delegació d'Inclusió Social, tenim el ferm compromís de reconèixer els serveis socials com un dret de la ciutadania, a l’igual que la dependència”, ha afirmat Pérez Garijo.

La diputada ha detallat els canvis en els pressupostos del pròxim any, destinats a consolidar la inversión que millore el benestar de la ciutadania en municipis menors de 10.000 habitants. Entre les novetats destaca l'augment de la partida en Serveis Socials en un 30%, la qual ja havia crescut més d'un 100% respecte a l'anterior legislatura –passant de menys de quatre milions d'euros en 2015 a més de nou milions en 2017–.

També s'ha establert un barem progressiu segons el nombre dels nuclis existents en les mancomunitats i les particularitats del seu territori, en concret la dispersió espacial, ja que, en les seues paraules, “cal combatre la despoblació rural i no oblidar les necessitats dels veïns i veïnes de comarques com els Serrans o la Canal de Navarrés, que són diferents a les de les grans ciutats”.

L'àrea que lidera Pérez Garijo garantirà la contractació de professionals de l'àrea mitjançant subvencions nominatives, que s’inclouen per primera vegada en el Pressupost de 2018, mentre que les ajudes per a la implementació dels programes seguirà el model de lliure concurrència. Així mateix, les ajudes incorporen la figura de l'assessor jurídic, que s’integrarà en els equips multidisciplinars de base.

Etiquetas
stats