Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Rodríguez destaca que la nova Diputació ha donat als municipis un finançament major, transparent i àgil

Imatge de la intervenció de Jorge Rodríguez en el fòrum

Toni Cuquerella

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha defensat l'autonomia municipal en la inauguració del fórum ‘Cap a un nou govern local’, organitzat per la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. “Des de la Diputació de València hem volgut donar un protagonisme absolut al municipalisme”, ha destacat Rodríguez en el seu discurs en companyia del president de la Generalitat, Ximo Puig.

Per aquest motiu, “on abans es destinaven 89 milions d'euros en ajudes directes”, segons ha recordat Rodríguez, “ara, en només dos anys, es destinen 262 milions d'euros amb criteris reglats, transparents i objectius, que fugen del color polític de qui governa l'ajuntament, de l’amiguisme i del favoritisme”.

Segons les paraules del president de la corporació provincial, “la ciutadania demanda una major col·laboració entre administracions, rapidesa en l'actuació i agilitat en la gestió, reptes que cal afrontar amb valentia”. La resposta de la Diputació s'ha materialitzat en una ‘condensació’ de plans provincials, amb una major dotació, la qual cosa permet “unificar les subvencions” i simplificar la burocràcia administrativa que resta eficiència al trasllat de recursos a la ciutadania.

És en aquesta línia en la qual tots dos presidents han coincidit a l'hora de posar en valor el “canvi de paradigma”. “Hem millorat el finançament dels municipis de la mà de la Generalitat”, ha descrit el president, “passant del paradigma de competició entre institucions al de col·laboració, amb la premissa que allò que ens ha de guiar és l'interès general”. “Per açò vam crear el Fons de Cooperació Municipal, dotat amb 41,2 milions d'euros, donant resposta a una reivindicació històrica”, ha subratllat.

Etiquetas
stats