Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sagunt reprovarà al delegat del Govern per la denúncia per penjar la bandera republicana

La bandera republicana en l'Ajuntament de Sagunt

Toni Cuquerella

El Ple de l’Ajuntament de Sagunt ha acordat reprovar l’actitud del delegat del govern a València, Juan Carlos Moragues, per la denúncia que l’advocacia de l’estat ha interposat a instàncies de la delegació del govern contra els ajuntaments valencians que van penjar la bandera tricolor el passat 14 d’Abril en commemoració del començament de la II República, entre els quals es trobava l’Ajuntament de Sagunt.

Segons s’argumenta en la moció, es considera que des del consistori “no s’ha vulnerat cap llei, atés que no s’ha substituït cap de les banderes oficials, tal com marca la legislació sobre el seu ús”.

La moció, presentada per la regidora d’EUPV Roser Maestro, va tirar endavant amb els vots de la seua formació, de Compromís, ADN-Morvedre i Iniciativa Porteña. El Partit Popular i Ciudadanos van votar en contra, mentre que el PSPV es va abstindre.

Amb estos arguments l’Ajuntament de Sagunt instarà la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i el ministre de Justícia, Rafael Català, a obligar l’advocacia de l’estat a retirar estos recursos, o bé, depenent del moment processal en el qual es trobe la demanda, a renunciar i resistir de les seues pretensions.

Des del consistori local, es traslladarà este acord als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, al Govern Central i a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Etiquetas
stats