Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Xàtiva inaugura l’escultura d’homenatge a Raimon

Imatge de l'escultura dedicada a Raimon

Toni Cuquerella

Amb els versos de Salvador Espriu “He mirat aquesta terra” musicats pel cantautor de Xàtiva, la ciutat ha inaugurat l’escultura que ret homenatge a l’artista xativí a la Plaça Sant Jordi.

L’escultura, anomenada ‘Xàtiva a Raimon’, ha estat confeccionada per l’escultor Rafael Amorós i el gnomònic Joan Olivares, combinant tant l’escultura com el fet de ser un rellotge de sol.

Esta inauguració es produeix dies abans de que Raimon inicie al Palau de la Música de Barcelona el seu últim cicle de concerts que serviran d'acomiadament dels escenaris després de 55 anys cantant. A més a més amb esta escultura Xàtiva conclou els homenatges realitzats al cantautor durant els últims anys, després de l'ostracisme al que el va condemnar l'anterior govern local del PP d'Alfonso Rus,

La inscripció que es pot llegir a l’escultura va ser escollida per la ciutadania a través de la iniciativa ‘Raimon al carrer, impulsada per la regidoria d’Educació. Així, d’entre les frases escollides les de la cançó ‘He mirat aquesta terra’, poema musicat per Raimon en 1980, va ser la més votada amb 147 vots dels 299 sufragis emesos.

Etiquetas
stats