Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

“T'estimem, Barcelona”

Ximo Puig i Mónica Oltra amb representants de les Corts Valencianes i altres institucions en la concentració per l'atemptat de Barcelona.

Adolf Beltran

Les institucions valencianes han volgut compartir al migdia d'aquest divendres la seua “extrema tristesa”, en paraules del president de la Generalitat, Ximo Puig, pels fets ocorreguts dijous a Barcelona i Cambrils.

En una concentració silenciosa convocada a les 12.00, el president Puig, la vicepresidenta Mónica Oltra i altres càrrecs del Consell, així com les forces representades en les Corts Valencianes, encapçalades per la seua vicepresidenta, Carmen Martínez, han expressat la repulsa pels atemptats i la seua solidaritat amb el poble català.

Després de guardar un respectuós silenci, Oltra ha llegit la declaració institucional del Consell, en la qual s'expressa la “repugnància” davant l'ocorregut i es recorda que Barcelona és “una ciutat oberta, cosmopolita, universal”, valors que resulten incompatibles amb els enemics de la democràcia.

Uns valors, prossegueix la declaració del Govern valencià, que agermanen Barcelona amb altres ciutats víctimes d'atacs terroristes com París, Niça, Istanbul, Berlín o Londres, encara que els que més pateixen la violència dels fanàtics estan fora d'Europa i la Generalitat ha volgut emfatitzar aquest fet.

El mateix president Puig ha ressaltat que el que ha sofert Barcelona “no és un atac a una ciutat o un país, sinó un atac contra tota la gent de bona voluntat”. “El terrorisme està absolutament internacionalitzat”, ha afegit, com ho demostra que entre les víctimes hi ha persones de 17 nacionalitats diferents.

“Els afectats no som només els que vivim a Europa, en aquesta part més beneficiada del món”, ha advertit Puig per a defensar els valors universals de la Il·lustració i plantejar: “Enfront de la barbàrie, raó; enfront de la falta de valors, més valors”.

Aquesta apel·lació al fet que el fanatisme i el totalitarisme volen atacar les llibertats i valors de caràcter universal, no obstant això, no ha impedit que la referència a Catalunya fóra especialment emotiva. En la declaració que ha llegit Mónica Oltra s'inclou una cita del poeta Salvador Espriu que acaba amb aquest vers: “l'amor vencerà a la mort”. La vicepresidenta ha afegit: “T'estimem, Barcelona”. Abans que els centenars de persones concentrades trencaren a aplaudir.

Etiquetas
stats