Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Compromís porta la Festa Estellés al barri de Molenbeek de Brussel•les

El poeta Vicent Andrés Estellés durant una conversa

elDiariocv

València —

En una multitud de poblacions de la Comunitat Valenciana se celebra aquests dies la Festa Estellés, un homenatge al poeta del poble que genera orgulls en els valencians i les valencianes.

Però aquests homenatges van més enllà. Des que un altre burjassoter, l’eurodiputat de Compromís Jordi Sebastià, arribara al Parlament Europeu, la figura de l’escriptor valencià sona amb força a Europa amb la celebració de la Festa Estellés. Una celebració que aquest dijous 8 de setembre tindrà la segona edició.

Així doncs, Compromís organitza un homenatge al poeta que tindrà una representació institucional ben àmplia. A més dels representants polítics valencians a Brussel·les, han confirmat presència des del Govern valencià, català i de les illes Balears.

D’aquesta manera, la II Festa Estellés a Brussel·les tindrà lloc el dijous 8 de setembre al Centre Cívic De Vaartkapoen al barri de Molenbeek de Brussel·les, una àrea fa poc estigmatitzada qualificant-la com un niu de terroristes islàmics.

“Per a mi, que em considere ‘estellesista’, és un honor celebrar l’homenatge al poeta del poble en un barri tan simbòlic com ho és Molenbeek a Brussel·les”, explica Jordi Sebastià. “A més, la tria d’aquest lloc és una manera de posar fi a aqueix estigma amb què han senyalat els seus habitants i amb què volem col·laborar a acabar en aquest acte”.

L’acte festiu comptarà amb el projecte artístic musical Sis Veus per al poeta. Es tracta d’un homenatge femení en les veus d’Eva Dénia, Lola Ledesma, M. Amparo Hurtado, Merxe Martínez, Patxi Ferrer i Sílvia Ampolla.

Les paraules d’Estellés es convertiran en peces musicals dels estils més diversos, des del fandango, passant per les jotes valencianes o les havaneres. Un homenatge preciós al poeta d’aquestes artistes valencianes.

Després de l’actuació musical, es recitaran els principals versos del poeta en una gran representació de llengües comunitàries: èuscar, francés, neerlandés, castellà, italià i, per descomptat, en valencià.

Finalment, després dels actes d’homenatge al poeta, es farà un sopar de germanor entre els assistents, que serà servit per les persones del menjador social en què es durà a terme la Festa Estellés.

Etiquetas
stats