Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Festival de titelles a la Vall d’Albaida

Un titella durant una funció

Moisés Pérez

València —

Reivindicar els seus espectacles i mostrar al món que hi ha bons fonaments per a tenir una generació destacada de companyies valencianes de titelles. Amb aquest objectiu, i amb ganes també que tots ho passen bé, la comarca de la Vall d’Albaida acull des d’aquest dijous fins al diumenge la mostra internacional de titelles, que celebra la 30a edició.

15 municipis de la comarca situada al sud de la província de València podran gaudir de 20 representacions, de 13 espectacles i de diverses activitats paral·leles, com ara tallers formatius on s’ensenyarà a crear i manipular titelles o una exposició interactiva sobre aquests objectes. Durant el certamen es podran observar diferents tipus de titelles, fets de distints materials reciclats i reutilitzats com draps, fil d’aram, suro i varetes.

Obertes al públic que vol veure les seues històries, però destinades especialment als més menuts, pels seus escenaris passaren no sols produccions valencianes sinó també companyies nacionals i fins i tot franceses. Entre les intervencions més destacades hi ha l’obra ‘La Terra dels Babaus’, realitzada pel Ball de Sant Vito. També hi haurà revisions de clàssics com ‘L’aneguet lleig’ o ‘El soldadet de plom’, que sota l’espectacle ‘La fàbrica de les joguines defectuoses’ recrearan amb el seu estil aquesta creació.

La peça ‘El bosque de Grimm’ serà una de les grans atraccions que oferiran les companyies nacionals que acudiran al festival de titelles. No debades, l’obra interpretada pels granadins de La Maquiné va rebre el premi Max al millor espectacle infantil l’any 2014. També ho serà la funció ‘La isla del tesoro, on els aragonesos Teatro Arbolé –premi nacional de les arts escèniques el 2009– representaran una versió lliure de l’obra escrita per Robert Louis Stevenson.

La representació internacional estarà a càrrec de la reputada companyia francesa Philipe Genty, que escenificaran una sorprenent i divertida peça basada en un altre clàssic com és ‘L’Odissea’. Un festival complet, també amb presència de companyies provinents d’Astúries o de Catalunya, amb què s’intenta reivindicar el buit que ocupa un art que proporciona grans dosis d’humor, imaginació, creativitat i originalitat en cada espectacle.

Etiquetas
stats