Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge arxiva definitivament la querella de Camps contra Oltra per injúries

L’expresident de la Generalitat, Francisco Camps.

elDiariocv

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha arxivat de manera definitiva la querella que va interposar l’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps contra la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, el març passat per injúries i calúmnies.

L’alt tribunal valencià, que ja havia rebutjat la querella en primera instància, ha arxivat ara el recurs presentat per Camps. La vicepresidenta el va acusar de “saquejar les arques públiques dels valencians” i de portar “vestits pagats amb diners bruts”.

En la interlocutòria en què s’ordena l’arxivament de la causa, el jutge ratifica que les declaracions d’Oltra formen part del debat i la confrontació política entre ambdós durant les últimes legislatures i que, en conseqüència, no poden ser objecte de retret penal, encara que puguen ser “desmesurades”.

Camps es va querellar el mes de març passat contra Oltra per injúries i calúmnies pretesament manifestades en un programa de televisió per a “tractar de menyscabar” el seu honor i prestigi, ja que li hauria imputat la comissió de delictes “tot i saber la falsedat d’aquestes imputacions”, segons constava en la seua querella.

L’alt tribunal es va declarar no competent per a celebrar el preceptiu acte de conciliació, per la qual cosa l’expresident va remetre la querella als jutjats ordinaris i, després d’un acte de conciliació a què Oltra no va acudir, la querella es va tornar de nou al TSJCV, que la va arxivar en primera instància i, ara, de manera definitiva.

Etiquetas
stats