Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Les Trobades d'Escola Valenciana atrauen milers de participants per demanar la igualtat lingüística

Una imatge del cercavila de la trobada pel valencià a Albalat dels Sorells.

elDiariocv

El Verger comencà la setmana passada amb més de 15.000 assistents les festes populars que dignifiquen el patrimoni de les valencianes i els valencians: la llengua. Aquest dissabte, la Trobada a Novelda ha congregat més de 4.000 persones i les d'Albalat dels Sorells, Sant Vicent del Raspeig i Crevillent, unes altres 26.000 aquest diumenge. La participació aproximada dels dos primers caps de setmana de festes pel valencià deixa aquestes dades, segon Escola Valenciana-Federació d'Associacions per la Llengua.

Escola Valenciana aprofita les Trobades, que compten amb el suport de la Generalitat Valenciana i la Conselleria d'Educació, per demanar la creació d’una llei d’igualtat lingüística. Es tracta d'unes convocatòries que combinen llengua, festa i cultura i proposen al veïnat una jornada de convivència, amb muixerangues, cercaviles, teatre, contacontes, danses populars, tallers escolars, concerts de música, jocs tradicionals i exposicions

En el marc de la Trobada a Crevillent, el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha felicitat tota la comunitat educativa per “haver triat els nous programes educatius del Decret de Plurilingüisme que millor s’ajusten a la realitat de cada centre i als diferents contextos socials i lingüístics, parant especial atenció a la diversitat que hi ha al nostre país”.

“Sabem que pel bé de l’alumnat cada escola haurà triat el nivell que li ha sigut possible en aquest moment, amb l’objectiu d’avançar”, ha indicat Moreno, que ha comentat: “Us encoratgem a continuar avant, us animem a caminar cap al plurilingüisme, cap al programa avançat, que és l’únic que garanteix la finalitat pedagògica d’adquirir un domini equilibrat en valencià i en castellà, i un domini acceptable d’anglés”. I ha afegit: “Nosaltres, des d’Escola Valenciana, estarem al vostre costat per a tot allò que necessiteu”.

Etiquetas
stats