Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La prevenció d'incendis posa èmfasi en la interfície urbanoforestal

El foc va afectar urbanitzacions a Xàbia l'estiu passat.

elDiariocv

El contacte entre les zones urbanitzades i les àrees de bosc, que es coneix en el llenguatge tècnic com la “interfície urbanoforestal”, és un espai crític en la política de prevenció d'incendis forestals i també en la seua extinció.

Els grans incendis dels últims anys han revelat la necessitat que en els pobles i ciutats, i també en les urbanitzacions situades en àmbits naturals, existisquen mesures per a evitar que el foc es produïsca i cause danys humans i materials, així com per a combatre la propagació de les flames amb més eficàcia.

Per això són fonamentals els plans locals de prevenció d'incendis, que desenvolupen les mesures i accions dels plans de demarcació. Malgrat tot, el retard general és notable. La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural va informar aquest cap de setmana que 393 municipis valencians encara no han elaborat el seu pla local de prevenció d'incendis forestals.

Només 55 municipis compten amb un pla d'aquest tipus en vigor, segons la conselleria, que va anunciar la recent aprovació dels plans d'Ibi i Benaguasil i l'aprovació al llarg d'enguany dels d'Alcalà de Xivert, Xixona, Benifairó de les Valls i Aiora.

Per a incentivar la redacció de plans locals de prevenció d'incendis forestals, Medi Ambient prepara una norma “que permetrà la convocatòria de subvencions orientades als ajuntaments”. Segons el departament que dirigeix Elena Cebrián, es “reforçarà la col·laboració que la conselleria ve prestant a les localitats amb superfície forestal, a les quals la legislació marca l'obligació de disposar d'un document que arreplegue l'actuació davant un incendi forestal en el terme municipal”.

D'altra banda, segons va comunicar també la conselleria, personal de Medi Ambient està informant, dins de la campanya #stopalfoc, a residents d'urbanitzacions d'interfície urbanoforestal i nuclis rurals dispersos que se situen dins o limitant amb sòl forestal sobre “com prevenir i reduir el risc d'incendi, reaccionar adequadament i autoprotegir-se en cas de perill”.

Etiquetas
stats