Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La llista d'espera quirúrgica en la sanitat valenciana puja de 98 a 107 dies en un any

Un quirófan durant una operació

Carlos Navarro Castelló

València —

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat l'últim tall de demora mitjana quirúrgica a la Comunitat Valenciana, que pot ser consultat en la web del departament.

Les dades són els corresponents al mes de juny i reflecteixen que el temps mitjà d'espera dels pacients (demora) és de 107 dies, 9 més que en l'informe de juny de l'any passat.

El nombre de pacients a l'espera d'operar-se s'ha incrementat un 11% en passar dels 59.883 de juny de 2016 als actuals 66.512.

El sistema sanitari públic valencià facilita des de 2016 les dades de l'evolució de la llista d'espera quirúrgica de forma trimestral.

Per patologies, l'espera és de 84 dies per a cataractes, 74 per a hèrnies inguinals, 120 per a pròtesis de maluc, 137 per a pròtesi de genoll, 136 per a artroscòpies, 194 per a varius, 78 per a colecistectomia, 126 per a hallux valgus, 94 per a adenoamigdalectomia, 83 per a hipertròfies benignes de pròstata, 75 el quist pilonidal, 117 en el cas de la fimosi i 76 per al túnel carpià.

Per especialitats, l'espera és de 95 dies per a cirurgia general, 57 per a ginecologia, 83 per a oftalmologia, 78 per a otorinolaringologia, 130 per a traumatologia, 84 per a urologia, 52 per a cirurgia cardíaca, 192 per a cirurgia vascular, 120 per a cirurgia maxilofacial, 131 per a cirurgia pediàtrica, 121 per a cirurgia plàstica, 63 per a cirurgia toràcica, 160 per a neurocirugía i 38 per a dermatologia.

Així mateix, cal recordar que es consideren en llista d'espera quirúrgica (LEQ) a tots els pacients d'un procediment quirúrgic diagnòstic o terapèutic no urgent acceptat pel pacient i para la realització del qual es té prevista la utilització de quiròfan en algun dels hospitals de referència i d'àrea públics de la Comunitat Valenciana.

La demora és el temps mitjana, expressat en dies, que porten esperant els pacients pendents d'intervenció, des de la data d'entrada en el registre fins avui final del període d'estudi.

Registre Individualitzat: 245 consultes diàries

Des de gener d'aquest mateix any, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat a la disposició dels ciutadans en la seua pàgina web el Registre Individualitzat de la Llista d'Espera Quirúrgica.

Fins avui, 43.907 persones han accedit a aquest servei, la qual cosa representa una mitjana de 245 consultes diàries.

Es tracta d'una aplicació que ofereix informació sobre els temps d'espera per a una intervenció quirúrgica, emmarcant-se dins de les iniciatives de transparència dutes a terme per la conselleria i que facilita el dret dels ciutadans a l'accés a la informació pública.

D'aquesta manera, els pacients pendents d'una intervenció quirúrgica poden accedir a través d'Internet a les dades de la seua llista d'espera quirúrgica registrats en els sistemes d'informació dels hospitals de la xarxa pública.

El Registre Individualitzat de Llista d'Espera Quirúrgica permet consultar la situació personal del pacient en la llista d'espera quirúrgica, així com una estimació aproximada dels dies d'espera fins a la seua intervenció.

Etiquetas
stats