Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

El museu marítim de València tindrà tres seus i s’anomenarà Museu de la Mar

Carlos Navarro Castelló

L’absència d’un gran museu marítim ha estat sempre una de les grans assignatures pendents de València, una ciutat de gran tradició marinera identificada amb la Mediterrània, igual que la resta de la Comunitat Valenciana.

Després de diversos projectes i intents fallits presentats anys arrere, amb el canvi de color polític en les institucions la idea es va recuperar l’hivern passat.

Així, amb l’objectiu de fer realitat aquest equipament, es va crear una mesa de treball formada per representants de l’Ajuntament de València, la Generalitat, la Diputació de València, l’Autoritat Portuària de València, el Consorci València 2007 i diverses entitats especialitzades, com la Universitat de València.

Sobre això, fonts del consistori han explicat que “tots els detalls del projecte es tancaran en una reunió que tindrà lloc el pròxim 26 de setembre”.

Les mateixes fonts han avançat a eldiario.es que serà un museu multiespai amb tres seus, en concret, els edificis escollits finalment per a acollir-lo seran les drassanes, l’edifici de l’antic varador i el de la Casa dels Bous (el Cabanyal). El museu serà batejat com a Museu de la Mar.

Sobre això, fonts de la Conselleria d’Obres Públiques han informat que en els últims mesos s’han succeït les reunions per a fer factible el projecte prenent com a referència els museus marítims d’altres ciutats portuàries com Barcelona, Ferrol, Gènova, Marsella, Anvers o Rotterdam.

Respecte d’això, el secretari autonòmic d’aquest departament, Josep Vicent Boira, ha explicat que aquest museu s’ha concebut amb la idea que es convertisca en una peça catalitzadora de la rehabilitació dels poblats marítims que millore el teixit social i dotacional.

Per això s’ha anat a un model de diverses seus. Primerament, perquè no hi ha un únic edifici tan gran per a acollir tots els continguts i, en segon lloc, perquè d’aquesta manera es dinamitzarà tota la façana marítima, en compte d’un únic punt.

Així, entre altres coses, el Museu de la Mar tindrà un centre d’interpretació marí, biblioteca i sala d’exposicions i de conferències.

Pel que fa al model de gestió, la idea més factible és crear una fundació que permeta donar entrada a empreses portuàries que s’han mostrat interessades a oferir els seus arxius i donar suport econòmic al projecte. També associacions o col·leccionistes s’han mostrat interessats a cedir-hi peces.

Etiquetas
stats