Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La valenciana s'incorpora a les comunitats autònomes que regulen la mort digna

Mónica Oltra i Carmen Montón.

elDiariocv

“No parlem d'eutanàsia ni de suïcidi”, ha advertit la consellera de Sanitat, Carmen Montón, que ha explicat que, en el marc de les competències de la Generalitat, l'avantprojecte aprovat aquest divendres pel Consell pretén “l'objectiu pal·liatiu de respectar la dignitat de les persones al final de la seua vida”.

Montón ha comparegut al costat de la vicepresidenta Mónica Oltra després del ple del govern valencià celebrat a Alacant, per a explicar la futura Llei de Drets i Garanties de la Dignitat de les Persones en el Procés d'Atenció al Final de la seua Vida. Amb aquesta norma la Comunitat Valenciana s'incorpora a les sis autonomies que ja han regulat la mort digna a Espanya: Andalusia, Aragó, Navarra, Canàries, Balears i Galícia.

“La societat valenciana és prou madura”, ha comentat Montón, que ha enumerat les novetats de la llei, entre les quals ha destacat la planificació anticipada de decisions, com una eina per a donar compliment als drets dels pacients; l'atenció integral pal·liativa, amb la formació dels professionals de vigilància intensiva; el dret a rebre cures pal·liatives en el propi domicili, a més dels hospitals o altres centres, “sempre que ho permeta la situació clínica”; l'adequació de les habitacions hospitalàries per a ús individual dels pacients en els seus últims dies, o el dret a disposar d'acompanyament permanent en el procés final.

La llei preveu, entre els seus aspectes més destacats, que els malalts puguen rebutjar tractaments, de manera que aqueixa interrupció “no cause menysteniment en l'atenció integral en el procés al final de la vida”.

“És un pas important perquè el dret de morir amb dignitat i en pau siga reconegut per als valencians i valencianes”, ha conclòs la consellera Montón.

Etiquetas
stats