Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els radars cacen 3.326 conductors a València ciutat, un 35% en zona 30

Controls preventius de la Policia Local de València.

Carlos Navarro Castelló

Multes de 100 a 600 euros i la retirada de 2 a 6 punts del permís de conduir. Són les sancions a què s’enfronten els 3.326 conductors que la Policia Local de València ha sorprés circulant a més de 50 quilòmetres per hora com a norma general a la ciutat, i a més de 30 quilòmetres per hora pel centre històric durant els primers sis mesos de l’any.

Fins i tot, dos d’ells s’enfronten a penes de presó per haver superat els límits de velocitat en més del doble del que està permés, la qual cosa suposa un delicte penal, segons han informat fonts del cos esmentat.

La xifra total de denúncies suposa un increment del 55,4% respecte del mateix període de 2015, a pesar que des del juliol de l’any passat la Policia Local informa de la situació dels seus dos radars a través del seu compte de Twitter, en una de les primeres mesures que va prendre el nou govern del tripartit en l’Ajuntament.

Així doncs, en gran part la causa d’aquest augment està en les 1.186 denúncies (un 35,3% del total) imposades per circular a més de 30 quilòmetres per hora pel centre històric, declarat zona 30 l’agost de l’any passat.

Encara que des de llavors s’han anat fent controls de manera preventiva (sense sanció) i dissuasiva, ha estat a partir del gener d’enguany que s’han començat a fer efectives les multes.

Les mateixes fonts han informat que la majoria d’aquests conductors han estat sancionats a la plaça de l’Ajuntament i al carrer del Pintor Sorolla.

Precisament, fa pocs dies va tenir lloc un aparatós accident múltiple a la plaça d’Alfons el Magnànim (zona limitada a 30 quilòmetres per hora) que va deixar huit ferits.

El sinistre el va causar el conductor d’un vehicle de gran cilindrada que va perdre el control, segons sembla, perquè hi circulava a una velocitat massa elevada. Es va emportar per davant un semàfor i va col·lidir amb tres cotxes més fins que es va encastar a la façana del Palau de Justícia.

Etiquetas
stats