Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Piscines i biblioteques, opcions per a l'urbanita que no estiueja

La piscina del poliesportiu de Malilla, a València.

elDiariocv

Va haver-hi un temps en què les piscines i biblioteques tancaven a l'estiu a València. L'oferta quedava reduïda a la mínima expressió. Això feia per als residents que es queden a la ciutat en el període estival, per obligacions laborals, per motius econòmics o per altres raons, més antipàtica la seua forçada condició d'urbanites sedentaris. Des de fa un temps, aqueix panorama desolador ha començat a canviar.

L'Ajuntament de València tracta, d'una banda, de combatre el sedentarisme amb l'obertura durant el mes d'agost de 23 de les seues instal·lacions esportives, especialment les piscines. Aquesta setmana passada, la regidora d'Esports, Maite Girau, anunciava que obrien a partir del dia 16 les piscines de la Font de Sant Lluís i Malilla i que a partir d'aquesta setmana pròxima ho farà la del poliesportiu de Marxalenes.

Es tracta de tres piscines cobertes. La Fundació Esportiva Municipal disposa de 18 piscines, 11 d'elles cobertes i set a l'aire lliure. Aquestes últimes estan en funcionament des de mitjan mes de juny i tenen previst tancar-se al públic a principis de setembre.

“Més de 23 instal·lacions obriran aquest estiu”, va assenyalar la regidora Girau. “Hem incorporat a aqueixa obertura més instal·lacions públiques que tancaven durant l'època estival amb l'objectiu de donar el millor servei públic i que els veïns i les veïnes que es queden en la ciutat puguen gaudir d'activitat esportiva”.

Per als que opten per la lectura i la tranquil·litat, la xarxa municipal de biblioteques manté oberts deu dels seus centres. Es tracta de les biblioteques municipals Germana de Foix, en el barri de la Raiosa; Roís de Corella, en Malilla; Teodor Llorente, en Benimàmet; Vicent Casp i Verger, en Aiora; Carles Ros, en La Seu; Josep Maria Bayarri, en Orriols; La Petxina, en el barri del mateix nom; Vicent Boix, en La Fontsanta; Nova Al-Russafí, en Russafa, i Gregori Mayans, en La Creu Gran.

Segons ha informat l'Ajuntament, a aqueixes possibilitats s'uneix el programa Bibliomar, que organitza la regidoria de Medi Ambient i que permet gaudir de la lectura en les platges. Aquest programa té seus en les platges de la Malva-rosa, el Cabanyal i Pinedo.

Etiquetas
stats