Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La pobresa es fa crònica i s’acarnissa especialment amb els menors d’edat

El director de Càritas València, Ignacio Grande; la secretària general, Fani Raga, i el delegat  episcopal, José María Taberner.

Carlos Navarro Castelló

“La situació de pobresa en moltes famílies s’ha fet crònica i això fa que, malgrat que el nombre de beneficiaris d’ajudes directes ha abaixat, les ajudes que necessiten aquestes persones han augmentat, perquè els problemes s’acumulen i cada vegada són més greus”.

D’aquesta manera han valorat el director de Càritas Diocesana de València, Ignacio Grande, la secretària general de l’entitat, Fani Raga, i el delegat episcopal, José María Taberner, la situació actual de les persones en risc d’exclusió, segons es desprén de la memòria institucional del 2015 de l’entitat presentada aquest dimecres.

Segons l’informe, l’entitat va ajudar l’any passat 71.869 persones, un 17% menys que el 2014, principalment pel descens de la població estrangera que hi ha hagut a la Comunitat Valenciana.

Del total de beneficiaris, un 33% van ser menors d’edat pel fet que el perfil majoritari d’atesos va ser el de famílies monoparentals amb fills, principalment amb dones com a cap de família (un 73%). També les parelles joves. A més, un 53% van ser espanyols, un punt menys que el 2014.

D’altra banda, un 74% de les persones ateses ja han rebut ajuda alguna vegada, tres punts més que el 2014, i només un 26% han rebut atencions per primera vegada, fet que reflecteix la situació crònica dels beneficiaris.

En l’acte, els responsables de Càritas Diocesana s’han referit “a la pèrdua constant de drets” de les persones a qui acompanya la institució. En aquest sentit, per exemple, l’entitat va aconseguir allotjar-ne 140 en els 25 pisos habilitats per a persones migrants i refugiades, famílies i persones sense casa.

També va aconseguir reinserir laboralment 1475 persones i 941 van assistir a un dels 48 cursos de formació posats en marxa pels equips d’ocupació (50 en tota la diòcesi) i les Càritas parroquials. Quant a alimentació, l’organització disposa de 52 economats de què es van beneficiar 8102 famílies al llarg de l’any passat.

Finalment, es van invertir 85 642 euros en ajudes de farmàcia i, pel que fa al dret a l’educació, 501 adults i 870 menors van participar en els 30 projectes promocionals per a la família i la infància en tot el territori diocesà.

En total, Càritas va obtenir uns ingressos l’any passat de 4,3 milions d’euros, un 65% procedent de fons propis. D’aquests, se’n van destinar 3,2 milions a ajudes d’atenció primària, la majoria per a alimentació (un 58%) i per a pagar subministraments, hipoteques i lloguers (un 29%).

Etiquetas
stats