Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Beteta no atén “mítings” i insta Ximo Puig que li expliquen l’infrafinançament “al meu despatx amb papers”

El secretari d’estat d’Administracions Públiques, Antonio Beteta

Europa Press

Alacant —

El secretari d’estat d’Administracions Públiques, Antonio Beteta, ha assegurat aquest dijous, quan se li ha preguntat si el Govern atendrà el model de finançament presentat a Madrid pel president de la Generalitat, Ximo Puig, en un acte amb polítics i membres de la societat civil on va exposar l’ infrafinançament valencià, que ell no atén “mítings” i ha demanat que li ho expliquen “al meu despatx” i li donen “papers”.

“Jo no atenc mítings. Que vinguen al meu despatx i que m’ho expliquen i ens donen papers”, ha indicat Beteta, que ha considerat “una pena” que el president no visitara aquest dimecres el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, durant la seua estada a Madrid per a reivindicar un finançament millor per a la Comunitat Valenciana, ja que afirma que hauria estat “raonable” aqueixa trobada per a “explicar aqueixa circumstància”.

Sobre això, Beteta ha assenyalat que els actes públics li semblen “fenomenal”, encara que li semblen “millor” les reunions als despatxos per a “abordar els assumptes”.

L’infrafinançament, “un fet”

A preguntes dels mitjans a Alacant, on ha assistit a la inauguració del fòrum “Història, present i futur de les diputacions” organitzat per la Diputació, Beteta ha reconegut que l’infrafinançament valencià és “un fet” en què coincideixen “tots els experts i, per descomptat, els serveis del Ministeri”.

“En conseqüència, fer actes per a dir el que és obvi i tothom reconeix em sembla molt bé, però el que es tracta és de treballar per a reformar aqueix sistema de finançament”, ha advertit i ha recordat que en l’últim Consell de Política Fiscal i Financera es va aprovar “la creació d’una Comissió d’Experts i el dilluns d’aquesta setmana no havia rebut el nom de l’expert que havia de nomenar la Comunitat Valenciana, encara que sí el d’altres sis comunitats autònomes”.

Per això, ha lamentat que “alguns” tinguen interés a fer un acte públic i “altres tenen l’interés a treballar entre els distints experts en matèria de finançament per a promoure una reforma del sistema”. Dues opcions, ha continuat, que són “opinables” que s’ajusten a “la prioritat política que tinga cada un”.

Precisament el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha acusat aquest dijous el Govern central de “paralitzar” durant sis mesos la posada en marxa de la Comissió d’Experts estatal per a la reforma del sistema de finançament autonòmic. Segons Soler, el 7 de setembre va remetre una carta a Montoro en què l’instava “que donara termini a la Comunitat Valenciana per a proposar un expert i posar en marxa aquest fòrum”, tot i que criticava que, al cap d’un mes, “ni tan sols s’han dignat a contestar-nos”.

Etiquetas
stats