Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Compromís fixa la reforma del sistema de finançament com la seua prioritat

Reunió de la Comissió de Coordinació Institucional de Compromís

Laura Martínez

València —

Acabar amb la discriminació financera, avançar en mesures socials, consolidar el model plurilingüe i posar ordre en la gestió de residus són les prioritats de Compromís de cara a aquest nou curs polític. La comissió de coordinació institucional de la coalició valenciana s'ha reunit aquest dimarts per a fixar els seus objectius, la descripció dels quals es desenvoluparà en el debat de política general de la setmana vinent.

La reunió de l'òrgan directiu, del que formen part els principals càrrecs públics de la coalició com Mónica Oltra, Joan Ribó, Joan Baldoví, Enric Morera així com els seus portaveus parlamentaris, s'ha centrat en la preparació del llarg debat, en el qual tots els partits fan balanç i assenyalen les mancances i prioritats del Govern valencià, ja amb cert to de precampanya electoral.

Des del grup Compromís, que cogoverna la Generalitat, la línia a seguir serà la de recalcar les millores obtingudes durant els dos anys del Botànic. En les intervencions hi haurà temps per a reivindicar un “tracte just” per part del Govern central, traduït en més inversions i en la reforma del model de finançament, assumpte que tractarà el cap del Consell, Ximo Puig, aquest dijous amb Mariano Rajoy.

Al marge de les exigències al Govern central, la formació valencianista aprofitarà el debat per a posar damunt de la taula les qüestions pendents del govern, que parteixen dels seus responsables: la reforma de la llei dels serveis socials, l'aprovació de la Llei Valenciana d'Educació, la creació d'un pla de residus i el pla de reindustrialització.

Etiquetas
stats