Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Consell crearà una unitat de la Policia Autonòmica per a investigar els incendis forestals i perseguir els incendiaris

Ximo Puig durant la intervenció en les reunions de la Cadena Ser

elDiariocv

Valencia —

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat hui dilluns una pròxima modificació de la llei urbanística valenciana per a evitar la reclassificació de sòl forestal després d’un incendi i ha assegurat que “no es podrà construir en terrenys cremats”.

Així ho ha afirmat en un desdejuni organitzat per la Cadena SER, en què també ha avançat la creació d’un grup específic de la Policia Autonòmica per a investigar i detenir les persones que provoquen incendis forestals.

Aquest grup treballarà en coordinació amb la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i les diferents policies locals a fi de “reduir l’espai” als qui provoquen aquest tipus de catàstrofes.

Puig ha destacat “el patiment” dels últims dies pels incendis que han afectat el territori valencià i ha mostrat el seu reconeixement als qui treballen contra la flames i als ciutadans que, segons ha dit, trauen el millor en els pitjors moments.

La intervenció de Puig en la trobada de la SER, celebrada a l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, s’ha centrat a denunciar el problema de l’infrafinançament que pateix la Comunitat Valenciana i l’actitud hi té l’executiu que presideix en funcions Mariano Rajoy. El cap del Consell s’ha queixat de “l’extorsió política” a què el Govern sotmet les comunitats autònomes quan amenaça de retallar el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA).

Siga quin siga el final del que ha qualificat com el “thriller” de la formació del nou Govern a Espanya, Puig ha reclamat que “no es mercadege amb els interessos dels valencians”. Sobre la manera de desbloquejar la investidura, Puig ha reiterat que no vol unes terceres eleccions, però ha afegit “que no és responsabilitat del PSOE”.

Puig ha fet un crida als partits perquè busquen solucions al bloqueig i ha citat el Rodríguez Zapatero que va assegurar que “pactar no és trair”, però ha evitat respondre al fet si els socialistes s’han d’acabar abstenint per a facilitar la investidura de Rajoy. El president de la Generalitat ha apuntat possibles fórmules d’acord entre els partits, com el pacte d’“unes reformes determinades” per a una legislatura “de transició” que done lloc a “unes altres eleccions”.

Etiquetas
stats