Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Conselleria augmenta un 11% les ajudes per al foment de l'ús del valencià

El president Ximo Puig junt al conseller Vicent Marzà en les Corts Valencianes

Toni Cuquerella

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, a través de la Direcció General de Política Lingüística, ha destinat un total de 1.114.673,29 euros, a ajudes per al foment de l'ús del valencià, un 11,4% més que l'any 2016. A més estes ajudes arriben a 228 organismes entre ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats locals menors, un 17% més que en la passada convocatòria.

Per comarques, a Alacant han obtingut subvencions 50 ajuntaments, 1 entitat local menor i 1 mancomunitat; a Castelló, 42 ajuntaments i 1 mancomunitat, i a València, 124 ajuntaments, 1 entitat local menor i 8 mancomunitats.

Els programes subvencionables als quals es poden acollir aquests organismes són retolacions i senyalitzacions; cursos de valencià destinats a empleats públics de l'Administració local, col·lectius específics i població adulta; campanyes i accions de voluntariat lingüístic; campanyes i accions d'acolliment lingüístic a nouvinguts; activitats culturals, accions, activitats i campanyes municipals de sensibilització i promoció de l'ús del valencià, i creació i funcionament d'oficines o serveis de promoció del valencià.

També reben subvencions els programes d'ús del valencià en les xarxes socials de l'entitat. A més, les oficines de promoció del valencià podran ser pròpies dels ajuntaments o mancomunades entre diferents entitats locals amb la finalitat de donar servei a més nuclis poblacionals.

Etiquetas
stats