Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

“Estem millor que estàvem, però molt lluny d’on hem d’estar”

El president Ximo Puig ha estat l’encarregat d’estrenar les Trobades del Consell amb la ciutadania a Alacant

elDiariocv

Valencia —

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha estat l’encarregat d’obrir les trobades amb els membres del Consell en el fòrum de transparència Diàlegs d’estiu, en què ha assegurat que “l’acció política i institucional no té sentit si, finalment, no hi ha un diàleg permanent amb la ciutadania”.

Aquestes trobades, anomenades Trobades del Consell amb la ciutadania, tenen com a objectiu crear un espai en què els membres del Govern valencià puguen “retre comptes” davant dels ciutadans, tal com ha explicat el cap del Consell.

Puig ha apostat perquè aquest tipus d’iniciatives es repetisquen sovint i ha declarat que el primer any d’exercici del Govern ha estat un període “complicat”, però ple d’“il·lusió, treball i ambició”. A més, ha indicat que serà sobre l’acció duta a terme durant aquest temps que dialogaran els membres del Consell en les trobades següents amb representants d’organitzacions socials i persones que, individualment, puguen estar interessades a participar en aquesta iniciativa.

El president ha aclarit en el transcurs d’aquesta primera trobada que el Consell ha treballat per generar estabilitat i honradesa amb l’objectiu d’alçar tant la hipoteca econòmica de la Comunitat, com la hipoteca de reputació, derivada d’una “acció destructora del públic, la corrupció i el balafiament, que ens ha generat una mala imatge en el conjunt d’Espanya i d’Europa”.

“El que hem fet ha estat generar estabilitat i honradesa, i un Govern estable i honrat ha generat confiança perquè, en un any, cap indicador, ni econòmic ni social, haja empitjorat”, ha indicat Puig, que ha insistit que aquest fet “ha estat un èxit de la societat valenciana”. “Estem millor que estàvem, però molt lluny d’on volem estar i d’on hem d’estar”, ha puntualitzat, però, el president.

Finançament autonòmic

En resposta a les preguntes dels ciutadans, Puig ha tractat de temes relacionats amb la societat i l’economia de la Comunitat Valenciana, com el finançament, l’educació o els drets socials.

En relació amb el finançament, el cap de l’executiu valencià ha advocat per rebaixar les diferències amb la resta d’Espanya i ha insistit que cal fer partícip tota la ciutadania de la importància de la reivindicació d’un finançament autonòmic just. “Quan parlem de finançament autonòmic, no parlem d’un problema polític o d’uns quants polítics, sinó que parlem del dia a dia, de l’educació, de la sanitat, dels serveis socials, de l’ajuda a l’empresa o de l’ocupació”, ha puntualitzat.

En aquest sentit, ha fet palesa la dificultat que té l’Administració i ha insistit en el fet que la millora de la situació es deu a “la capacitat de la gent, de les empreses i dels treballadors”.

Sistema educatiu

D’altra banda, Puig ha parlat dels reptes a què s’enfronta la Generalitat en matèria d’educació. Segons ha explicat, els objectius són aconseguir la gratuïtat de l’educació de 0 a 3 anys, enfortir la formació professional i garantir la igualtat d’oportunitats per a tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana.

Al llarg de l’últim any, ha dit, “el que s’ha fet ha estat intentar, amb els pocs recursos que tenim, aconseguir avançar quant a la igualtat d’oportunitats en un espai que és bàsic, que és el dels llibres de text”.

Finalment, el cap del Consell ha recordat que l’última setmana es van aprovar en les Corts les conclusions de la Comissió de l’accident del metro i la nova Llei de la Radiotelevisió Pública Valenciana, fets que constitueixen “dues reparacions molt importants per al futur d’aquest país”. “El nou govern vol reparar drets i cosir les fissures que hi ha en la societat”, ha conclòs el president.

Diàlegs d’estiu és una trobada organitzada per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i a què s’han inscrit més de 300 persones. Els objectius són promoure la reflexió col·lectiva en matèria de transparència, participació ciutadana i política, responsabilitat social i cooperació; i fomentar una imatge pública de la Conselleria i de la Generalitat Valenciana com a focus de creativitat i dinamisme; fer, doncs, que les institucions valencianes siguen accessibles a la ciutadania.

Etiquetas
stats