Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat sol·licita quedar-se els pisos del cas Blasco comprats amb ajudes a la cooperació

La vicepresidenta valenciana Mónica Oltra

Adolf Beltran

València —

La Generalitat Valenciana ha decidit sol·licitar al Tribunal Superior de Justícia que li adjudique tres immobles que es van comprar el 2008 a València amb els diners de sengles ajudes destinades a la cooperació a Nicaragua. Amb això, pretén recuperar en la mesura que siga possible els fons detrets per una trama de corrupció que ha portat a la presó, entre altres, el que va ser conseller de Solidaritat i Ciutadania, Rafael Blasco.

Els immobles (tres pisos i una plaça de garatge), que havia comprat amb els diners de les ajudes una fundació privada en complicitat amb el conseller i el seu equip, van eixir a subhasta per a fer front a la responsabilitat civil determinada en la sentència, que supera la xifra d’1,6 milions d’euros. Però només es va adjudicar la plaça de garatge, ja que les ofertes no van assolir els mínims en la licitació (per un dels pisos, per exemple, només s’oferia el 10% dels 290.634 euros sol·licitats).

“Volem recuperar fins l’últim cèntim del que s’ha robat”, ha explicat aquest divendres en la roda de premsa posterior al ple del Consell la vicepresidenta Mónica Oltra, que ha considerat que es tracta de “un símbol del govern antic i de la seua corrupció política” i ha afegit que els immobles es destinaran a polítiques socials.

El valor de mercat dels pisos, segons la Generalitat, és de 830.000 euros. Una quantitat que rescabalaria la meitat del que es va usar indegudament. En el cas que els immobles passen a l’inventari de l’Administració autonòmica, podrà disposar-ne lliurement, mitjançant l’ús o la venda. En un cas o en l’altre, com ha ressaltat Oltra, serà amb destinació a les polítiques socials.

Canviar la residència de persones grans de Carlet

La vicepresidenta ha informat el Consell sobre el conflicte ocorregut a la residència per a persones grans de Carlet, arran de la publicació d’una fotografia d’un dels residents tirat en terra i mig nu. Oltra ha explicat que la residència, construïda en els anys huitanta amb una capacitat de més de 500 places, obeeix a un model contrari al que propugna el Govern del Botànic i ha revisat els passos que s’han fet des del seu departament tant abans com després de l’incident que ha portat a la dimissió del director de la residència i l’obertura d’una investigació sobre l’autor o els autors de la fotografia.

“Anys i panys d’abandó” i una falta de personal evident estan en la base del deteriorament de l’atenció en aquesta macroresidència, segons la també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que està pendent que les Corts Valencianes posen data a la seua compareixença per a donar explicacions als grups, amb els portaveus dels quals ha assegurat que ha estat en contacte des del primer moment i “tenen la mateixa informació” que ella.

Després de remarcar la reducció de la ràtio de residents i l’establiment de normes pactades amb el comité d’empresa que eviten els problemes en les substitucions de personal, Oltra ha respost a preguntes dels periodistes que la seua intenció no és tancar el centre. “El que vull és canviar la residència de Carlet”, ha indicat, per a defensar un model contrari a la “institucionalització” dels dependents, en aquest cas les persones grans, en aqueixes condicions d’impersonalitat.

La vicepresidenta, que s’ha declarat partidària d’un model en què es mantinga tant com es puga el contacte amb l’entorn personal, familiar i social, rebutja les “residències de 400 persones” i advoca per residències menudes. Oltra ha revelat que va visitar la residència de Carlet amb l’arquitecta de la Conselleria per veure “les possibilitats d’intervenció en l’edifici. ”No serà una residència de 400 persones, serà una altra cosa“, ha conclòs Oltra. ”Estem definint-ho“.

Etiquetas
stats