Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Heus ací els 32 diputats valencians en el Congrés

Los 15 diputados en el Congreso por la provincia de Valencia

Miguel Giménez

València —

Elena Bastidas, PP. (Alzira, 1969) Ha estat alcaldessa de la seua ciutat natal durant dotze anys, presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i diputada provincial. Aposta renovadora de la líder dels populars valencians, Isabel Bonig.

Belén Hoyo, PP. (València, 1984) Diputada en el Congrés durant la legislatura passada, coordinadora del PP a la província de València i vicesecretària nacional de les Noves Generacions. És llicenciada en Dret i Ciències Polítiques per la Universitat de València.

Rubén Moreno, PP. (Castelló, 1958) Diputat i portaveu del PP en la Comissió de Sanitat del Congrés durant la legislatura passada, també ha estat secretari general del Ministeri de Sanitat. És doctor en medicina per la Universitat de València i ha ocupat diversos càrrecs en l’Administració nacional i en l’autonòmica.

José María Chiquillo, PP. (Sumacàrcer, 1964) Llicenciat en Dret, ha estat diputat en el Congrés amb Unió Valenciana, cambra a la qual torna al cap de més d’una dècada, ara amb el Partit Popular, grup polític que va representar com a senador. Coordinador a Espanya del Programa de la UNESCO de la Ruta de la Seda.

Juan Vicente Pérez, PP. (Benissanó, 1963) Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Cardenal Herrera - CEU, és empresari de l'hosteleria en una empresa familiar i professor associat de la 'Escuela Internacional de Protocolo de València'. Ha estat regidor a l’ajuntament de la seua localitat natal i ha exercit diverses responsabilitats a la Diputació de València. Diputat al Congrés des del mes de gener passat, que va substituir Ignacio Uriarte.

Joan Baldoví, Compromís-Podemos. És el moment. (Sueca, 1958). Va estudiar Magisteri a la Universitat de València i ha estat mestre. Va ser regidor i, posteriorment, alcalde de Sueca entre el 2007 i el 2011 i ha estat diputat al Congrés per Compromís-Equo.

Ángela Ballester, Compromís-Podemos. És el moment. (València, 1980). Llicenciada en Història per la Universitat de València i graduada en Relacions Internacionals i Interculturals per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és secretària de Coordinació en l’executiva estatal de Podem.

Enric Bataller, Compromís-Podemos. És el moment. (València, 1965) Doctor en dret i llicenciat en Geografia i Història, és advocat i professor del departament de Dret Civil de la Universitat de València des del 1998. Militant d’Iniciativa del Poble Valencià, va ser candidat al Senat per Compromís en les eleccions generals del 2011.

Rosanna Pastor, Compromís-Podemos. És el moment. (Alboraia, 1960) Va estudiar a l’Escola d’Art Dramàtic de València (ESAD). L’actriu valenciana ha protagonitzat diverses pel·lícules per a cine i televisió i ha obtingut diversos guardons, entre els quals destaca el Goya del 1995 per la seua actuació en Terra i llibertat, de Ken Loach.

Txema Guijarro, Compromís-Podemos. És el moment. (Madrid, 1965). Llicenciat en Economia per la Universitat Autònoma de Madrid, ha destacat com a especialista en sociologia del consum i recerca de mercats a la Universitat Complutense de Madrid. Ha estat també assessor del departament de recerca de mercats de Telefónica de España.

Ana Botella, PSOE. (València, 1958) Llicenciada en Geografia i Història, és funcionària de carrera de la Generalitat Valenciana des del 1987. Ha estat delegada del Govern i directora general de l’Institut Turístic Valencià, i actualment és cap d’àrea de Foment de la Competitivitat de l’Impiva de la Generalitat Valenciana.

José Luis Ábalos, PSOE. (Torrent, 1959) Professor de primària. Membre de l’executiva del PSPV i secretari general del PSOE a la província de València, ha estat regidor i portaveu socialista a l’Ajuntament de València, i també diputat provincial. Des del 2009 és diputat al Congrés.

Maria Such, PSOE. (València, 1990) Filla de l’històric Toni Such, aquesta advocada és secretària general dels Joves Socialistes de la Ribera del Xúquer.

Vicente Ten, Ciutadans. (València, 1966) Economista que treballa com a funcionari d’Hisenda, sense passat polític. Ha estat director financer en el sector privat i també empresari en una pime del sector industrial.

Toni Cantó, Ciutadans. (València, 1965) Aquest actor valencià, després de començar en Ciutadans, va fer el pas a la primera fila de la política nacional el 2011, en ser elegit diputat al Congrés sota el guiatge de Rosa Díez en UPyD. Després de mantenir discrepàncies amb la direcció del seu partit per la renovació de la formació i la confluència amb Ciutadans, es va donar de baixa d’UPyD i es va integrar en el partit d’Albert Rivera.

Alacant

José Manuel García Margallo, PP. (Madrid, 1944) Doctor en dret per la Universitat Miguel Hernández d’Elx i inspector tècnic fiscal de l’Estat. Ha estat diputat a les Corts Generals entre el 1977 i el 1994, europarlamentari des del 1994 fins al 2011 i ministre d’Afers Exteriors durant la legislatura passada en el Govern de Mariano Rajoy.

Loreto Cascales, PP. (Santa Pola, 1977) Llicenciada en Filologia Anglesa, ha treballat com a cap de departament en empreses internacionals. Regidora de l’Ajuntament de Santa Pola i exdiputada provincial.

Joaquín Albaladejo, PP. (Torrevella, 1973) Llicenciat en Dret per la Universitat d’Alacant, és agent de la propietat immobiliària. Regidor a l’Ajuntament de Torrevella –on ha estat delegat d’Hisenda i portaveu de l’equip de govern entre el 2009 i el maig de 2015– i exdiputat provincial de Turisme.

Gerardo Camps, PP. (Barcelona, 1963) Llicenciat en Dret per la Universitat de València, ha estat diputat a les Corts Generals en les V, VI i VII legislatures, secretari d’estat de la Seguretat Social amb José María Aznar com a president del Govern, diputat a les Corts Valencianes i conseller d’Economia i Hisenda i vicepresident segon del Consell que va presidir Francisco Camps entre el 2007 i el 2011.

Rita Bosaho, Compromís-Podemos. És el moment. (Malabo, Guinea Equatorial, 1965) Llicenciada en Història per la Universitat d’Alacant i màster en Identitats i Integració a l’Europa Contemporània, treballa en la sanitat pública. Entre altres col·lectius en què ha participat, Bosaho ha presidit l’Associació de Mediadors Socials Interculturals de la Comunitat Valenciana (Conviure).

Ignasi Candela, Compromís-Podemos. És el moment. (Crevillent, 1987) Llicenciat en Economia per la Universitat d’Alacant, actualment cursa el màster en Economia Internacional i Desenvolupament de la Universitat Complutense de Madrid. Militant d’Iniciativa del Poble Valencià, ha estat membre del Consell General de Compromís.

Rubén Martínez, Compromís-Podemos. És el moment. (Teulada, 1970). Doctor en Dret i professor titular de Dret Constitucional a la Universitat de València, és autor de diverses publicacions sobre dret constitucional.

Julián López, PSOE. (Almansa, 1971) Llicenciat en Econòmiques i professor universitari d’Economia. Diputat a les Corts Valencianes durant la legislatura passada. Ha estat secretari autonòmic de Model Econòmic i Finançament a la Generalitat actual.

Patricia Blanquer, PSOE. (Alcoi, 1973) Llicenciada en Econòmiques i Empresarials i professora a la Universitat Politècnica de València. Va ser portaveu del grup socialista a l’Ajuntament d’Alcoi i candidata a l’alcaldia el 2007. Diputada al Congrés des del 2012.

Herick Campos, PSOE. (la Vila Joiosa, 1976) Llicenciat en Sociologia i Expert Universitari de Dret del Turisme per la UNED. Diputat al Congrés des del 2004.

Marta Martín, Ciutadans. (Valencia, 1972) Doctora en Comunicació per la Universitat de Navarra i catedràtica de Comunicació Audiovisual i Publicitat a la Universitat d’Alacant, experta en ètica i deontologia publicitària. Ex d’UPyD, partit amb què va ser candidata durant les eleccions europees passades amb el número 15.

José Cano, Ciutadans. (La Nucia, 1979) Llicenciat en Dret i Especialitat d’Empresa per la Universitat Miguel Hernández d’Elx, és expert en franquícies, vendes i màrqueting. Premi Menció Honorífica de la Cambra de Comerç d’Alacant en el sector turístic.

Castelló

Miguel Barrachina, PP. (Sogorb, 1969) Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, treballa com a interventor tresorer de l’Administració local. Ha estat regidor, diputat provincial, diputat autonòmic, diputat al Congrés entre el 2004 i el 2011 i director general de Foment de l’Economia Social i del Fons Social Europeu del Ministeri de Treball entre el 2002 i el 2004.

Óscar Clavell, PP. (Vall d’Uixó, 1978) Llicenciat en Història per la Universitat de València, és edil a la localitat castellonenca des del 2004; en va ser alcalde des del 2011 –quan Isabel Bonig va abandonar el càrrec per a formar part del Consell– fins al 2015.

Artemi Rallo, PSOE. (Castelló, 1965) Catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat Jaume I de Castelló. Va ser diputat a les Corts Valencianes des del 1987 fins al 1995.

Marta Sorlí, Compromís-Podemos. És el moment. (Alcalà de Xivert, 1986) Treballadora social especialitzada en mediació familiar i drets humans i estudiant de Dret. Membre activa de Dones amb Compromís i portaveu comarcal de Compromís Maestrat-els Ports, i també consellera general i secretària general d’Organització dels Joves PV-Compromís.

Domingo Lorenzo, Ciutadans. (Mandin, Verin-Orense, 1954) Llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid, on també va estudiar Criminologia. Ha estat funcionari del Cos Nacional de Policia fins al 1995, director gerent d’El Corte Inglés.

Etiquetas
stats