Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Joan Baldoví: “Compromís no es va presentar a les eleccions perquè tornara a governar Mariano Rajoy”

Felip VI amb el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví

EFE / eldiariocv

Madrid / València —

El rei Felip VI ha représ aquest dimarts amb el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, la segona ronda de consultes polítiques de la legislatura actual, després de la qual decidirà si proposa Mariano Rajoy com a candidat a la presidència del Govern.

Baldoví, que representava en aquesta audiència els quatre parlamentaris valencianistes que van concórrer a les eleccions del 26J juntament amb Podem i Esquerra Unida en la candidatura d’A la Valenciana, ha lamentat que el PSOE haja optat per deixar que Rajoy siga cap de l’executiu i després de la ronda de consultes anterior va sostenir que qualsevol possibilitat de pacte que l’impedira continuar en la presidència del Govern “seria sa i higiènic per a aquest país”.

El portaveu de Compromís, que aquesta vegada ha acudit a la cita amb el monarca amb vestit i corbata, ha reiterat que ells no s’hi van presentar perquè tornara a governar un president que entenen que “hauria d’estar-se ja a casa”. Així doncs, ha anunciat que els diputats valencianistes votaran ‘no’ a Mariano Rajoy en les dues pròximes sessions d’investidura i que la seua formació continuarà oposant-se a totes les polítiques que han representat el Partit Popular i Mariano Rajoy en els últims cinc anys.

Etiquetas
stats