Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Joan Baldoví desconfia del “gallec impassible” que serà president gràcies a un PSOE “en estat comatós”

El portaveu de Compromís, Joan Baldoví, intervé en el debat d’investidura

EFE

Madrid —

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha mostrat aquest dijous la desconfiança envers Mariano Rajoy, “el gallec impassible”, que “sense moure un múscul i sense fer pràcticament res” està “a punt de ser president amb un PSOE en estat comatós regalant-li la investidura a canvi de res”.

En la seua intervenció en el debat d’investidura de Rajoy, Baldoví ha demanat disculpes en nom del seu grup als espanyols per tenir al cap de 300 dies un candidat com Rajoy, que “tant i tant va legislar en contra de tantes i tantes persones”.

Disculpes també perquè les forces del canvi no hagen pogut posar-se d’acord en un govern progressista i disculpes “pels somnis trencats i les il·lusions perdudes”, ha afirmat.

“Ho vam intentar, vam fer el que vam poder i vam saber. Potser vam poder fer més, no ho sé. En la consciència de cada diputat i partit quedarà la seua part de culpa que hui estiguem en la investidura definitiva de Rajoy”, ha afegit.

Els chapeau de Baldoví

chapeauBaldoví ha dedicat en la seua intervenció tres chapeau: el primer ha estat de manera “irònica” al líder de Ciutadans, Albert Rivera, per les seues declaracions contradictòries pel que fa a Rajoy i la seua investidura. “Vostés van nàixer per apuntalar al PP i hui es compleix el seu destí”, ha afegit.

El segon chapeau ha estat “amb tristor i decepció” per al PSOE “per com de malament que ho ha gestionat” i pel “dia infame en què van perdre la seua ànima socialista”.

“La seua por al canvi, el seu conformisme, els seus llastos en els consells d’administració, les seues vaques sagrades embrutides, la paüra d’alguns a perdre el seu statu quo i l’ambició d’altres els ha portat a una ratera infame, una decisió ignominiosa que els acompanyarà sempre”, ha dit Joan Baldoví.

Finalment, ha dedicat el seu tercer chapeau a Rajoy, el qual, ha afirmat, “podria ser l’heroi de la pel·lícula, el gallec impassible que, sense moure un múscul i sense fer pràcticament res, està a punt de ser president amb el PSOE en estat comatós regalant-li la investidura a canvi de res”.

No a Rajoy

Compromís, ha defensat, no “regalarà” el seu vot a Rajoy perquè “no se l’ha guanyat” i perquè desconfia “profundament” del president del Govern en funcions.

Ha assenyalat que el que més “temor” li produeix és que Rajoy diga que serà un govern “fiable i previsible”. “Vosté ha estat fiable i previsible aquests anys atacant sense pietat tot el que ahir deia que defensava: els puntals del benestar”, ha afegit.

Baldoví ha destacat que Compromís treballarà “dins i fora de la cambra perquè el BOE i els pressupostos generals de l’Estat deixen de ser una amenaça contra la majoria de les persones i es convertisquen en un aliat de la gent corrent”.

“Ací ens trobaran Hernando, Rivera i Rajoy. En cas contrari, ens tindran davant”, ha postil·lat.

Etiquetas
stats