Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

José Chulvi, president de la Taula del 13é Congrés del PSPV: “La discrepància ens enriqueix com a partit”

IFA (Elx) acull aquest cap de setmana el 13é Congrés Nacional del PSPV

Europa Press

València —

L'alcalde de Xàbia i president de la Taula del 13 Congrés Nacional del PSPV, José Chulvi, ha destacat aquest dissabte el treball “intens” i “àgil” del conclave, que transcorre amb normalitat lluny de qualsevol “situació de tensió” i que, al seu judici, permetrà que el partit “reforce la seua imatge de valencianisme”.

Respecte al suport mostrat ahir pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, al reelegit líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, Chulvi ha asseverat que “la discrepància ens enriqueix com a partit”, per la qual cosa cal “acostumar-se” a viure processos com les primàries.

El socialista s'ha manifestat en aquests termes en declaracions als mitjans en les instal·lacions d'IFA, a Elx, on aquest dissabte continua el Congrés dels socialistes valencians, que debaten més de 500 esmenes a la Ponència Marc 'La via valenciana'.

El principal representant de la Taula ha assegurat que el conclave transcorre d'una manera “molt positiva” i “amb total normalitat” i “agilitat”, per la qual cosa previsiblement les tres comissions es tancaran abans del previst. La Ponència Marc, ha asseverat, “està eixint amb un respatler importantíssim”, la qual cosa considera “enriquidor”.

En la seua opinió, el PSPV, en aquest conclave, pot eixir reforçat, sobretot en “la imatge de valencianisme”. “Mai s'ha posat en dubte que el PSPV ha sigut valencianista, però s'adapta als nous temps i visibilitza una forma d'entendre el valencianisme des de l'àmbit federal. Nosaltres volem aportar molt des de la Comunitat per al conjunt de l'Estat”, ha subratllat.

Respecte a la presència de Pedro Sánchez en la jornada inaugural del divendres i preguntat sobre si “s'ha enterrat el destral de guerra” entre ell i Puig, Chulvi ha indicat que ell no s'expressaria en aqueix llenguatge perquè “la discrepància” enriqueix a la formació.

Així, espera que els militants s'acostumen “a viure” els processos de primàries i assumisquen “que és un debat d'idees i de posicions oposades amb el mateix objectiu, reforçar al partit, com ha eixit el PSOE amb l'elecció de Sánchez i el PSPV amb l'elecció de Puig”.

“A partir de ja treballem perquè Ximo revalide la presidència -de la Generalitat-- en 2019, perquè el PSPV siga partit hegemònic a la Comunitat i que Pedro Sánchez governe a Espanya”, ha incidit el socialista, qui a més ha celebrat que el Congrés se celebre a Alacant, la qual cosa considera una “aposta”, com la del Consell, per “vertebrar la Comunitat i que tots ens sentim representats”.

El Botànic, “notable alt”

Preguntat per la nota que li dóna al Acord del Botànic, ha apuntat que un “notable alt” perquè “solament amb l'esforç que s'està fent des del Govern amb totes les dificultats a nivell social i reputacional, ja mereix un notable”. “Amb un PSPV reforçat que ix d'ací anem a treballar moltíssim per a millorar la nota”, ha incidit Chulvi, qui ha destacat que l'Executiu autonòmic ha aconseguit “una manera de governar diferent”. “Els ciutadans estan orgullosós del seu Govern i dels partits que ho conformen”, ha postil·lat.

Etiquetas
stats