Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Militants del PSPV signen un manifest de suport a Puig i rebutgen imposicions, “i menys si vénen de Madrid”

Jordi Estellés presenta el moviment de suport a Ximo Puig 'L'esquerra en marxa'

Europa Press

València —

Militants del PSPV que recolzen la candidatura del secretari general i cap del Consell, Ximo Puig, per a revalidar el seu càrrec en el partit, han cridat als seus companys socialistes a unir-se “tots” al voltant del líder del PSOE, Pedro Sánchez, “per a ajudar-li a recuperar el Govern d'Espanya amb el millor projecte”, i també entorn del propi Puig, “perquè tinga la força de liderar el PSPV i la Generalitat”, doncs consideren que cal “aprofundir en la connexió” entre el partit a nivell autonòmic i el Govern del Botànic.

Així es desprèn del documente 'Declaració en favor de la Integració, la Unitat i el Canvi' elaborat per un grup de militants que recolzen a Puig de cara al pròxim congrés del PSPV -que se celebrarà a la fi de juliol i per al qual hi ha una candidatura alternativa liderada per l'alcalde de Burjassot, Rafa García-, i que han llegit aquest dimarts en una trobada en el Centre Cultural La Beneficència de València.

Entre els assistents a l'acte es trobaven els diputats en les Corts Rosa Mustafa i José Muñoz -membre de la gestora del PSOE-; la tinent d'alcalde de l'ajuntament de València, Sandra Gómez; el secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler; el responsable d'Emergències de la Generalitat, José María Ángel; i el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez. A més, han pres la paraula la diputada autonòmica Rosa Peris -que va recolzar a Susana Díaz en les primàries del PSOE-, el dirigent de Joves Socialistes Carles Arques, que va recolzar a Patxi López; i l'edil de Xàtiva Jordi Estellés, que va secundar a Pedro Sánchez.

Peris ha destacat que “Ximo no ens ha preguntat d'on venim”, sinó si volen compartir el futur amb ell, al mateix temps que ha defensat que li recolza perquè fa cinc anys quan Puig va accedir a la secretaria general del PSPV va dur a terme “un gran procés d'integració”. “Ha reconstruït aquest partit”, ha asseverat la parlamentària, qui demana que el partit “no torne a començar de zero perquè 20 anys en l'oposició són massa”.

Jordi Estellés, per la seua banda, ha indicat que el que menys li agraden són les imposicions, “i menys si vénen de Madrid”, per la qual cosa ha reclamat que les pròpies agrupacions trien al seu secretari general. “Puig no m'ha de convèncer perquè li recolze, estem governant després de 20 anys”, ha subratllat. Carles Arques ha assegurat que no entén la política “sense prendre posició”. “Ximo representa la humilitat, té voluntat i generositat”, ha remarcat el socialista, qui ha agregat que Puig ha donat autonomia a les agrupacions.

Noves idees i lideratge

Aquests militants apunten en el document que “tots els socialistes valencians, sense cap dubte, com a companys que som i des de la lleialtat que ens uneix als nostres valors centenaris, estem al costat del nostre Secretari General Federal”, Pedro Sánchez, al costat de qui volen construir una “alternativa política” a Espanya que permeta “consolidar i ampliar les conquestes socials”.

“Per a aconseguir-ho necessitem noves idees, unitat i lideratge. Per a avançar és imprescindible que tots els socialistes treballem en la mateixa direcció i, amb la participació activa de la militància, reforcem els lideratges polítics i socials en cada àmbit territorial”, destaquen en el text, en el qual també es refereixen al Govern valencià, conformat pels socialistes i Compromís.

Aquest grup defensa que a la Comunitat, “després de 20 anys de govern del PP, que ens va deixar un país arruïnat econòmica, social i moralment; el passat 2015, el PSPV va aconseguir configurar un govern de progrés (Pacte del Botànic), que ens ha permès recuperar l'autoestima i la capacitat de tornar a creure en el nostre futur com a poble” i que aplicant polítiques d'esquerra “no solament té el suport dels votants i militants socialistes, sinó també d'amplis sectors de la població”.

Connexió PSPV-Generalitat

En aquest sentit, aquests militants apunten que el congrés del PSPV obri “una nova etapa política” que ha d'aprofundir en la connexió entre el PSPV i el govern de la Generalitat -en contraposició a la proposta de Rafa García de separar el càrrec de secretari general del de president-, millorar la participació de la militància en els processos de presa de decisions i que involucre a la ciutadania en l'elaboració de les nostres polítiques“.

“Necessitem un PSPV renovat, il·lusionat i valent -agreguen en el text-; que s'adapte a la societat global i a les noves formes de fer i participar en política, perquè torne a connectar amb la gent. Un PSPV que, des d'un lideratge integrador, compte amb tots aquells que vulguen aportar les seues capacitats per a construir un projecte polític de futur”.

En definitiva, advoquen per “un PSPV que reforce a l'actual govern de la Generalitat perquè puguem seguir aplicant polítiques progressistes i que ens impulse en les pròximes eleccions autonòmiques i municipals com el partit referent de l'esquerra valenciana”, per la qual cosa demanen unir-se “tots” al voltant de Sánchez i de Puig, de qui creuen que, “introduint els canvis necessaris”, liderarà una nova etapa en el PSPV “per a tornar a il·lusionar al conjunt de la militància”.

Etiquetas
stats