Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Mónica Oltra es pregunta: “Per què encara els ciutadans voten per presumptes delinqüents?”

La líder de Compromís, Mónica Oltra, seguint l’escrutini

Europa Press

València —

La líder de Compromís i vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assenyalat aquest dilluns que analitzaran amb “calma” en l’executiva de la coalició valencianista els resultats recollits aquest diumenge per A la Valenciana, que no han estat a l’altura de les expectatives, amb enquestes que apuntaven a un possible sorpasso al PP, i ha indicat: “Una es pregunta per què encara els ciutadans voten per presumptes delinqüents”.

“Em costa d’entendre, a molts ciutadans ens costa d’entendre, com es vota per presumptes delinqüents com des d’aquesta Comunitat”, fent que hi haja imputats en el Congrés, una cosa que “ens ha de fer reflexionar” segons Oltra, la qual ha afegit: “No és que es premie la corrupció, però es continua donant aire a un partit que està ple de presumptes corruptes i que ha saquejat aquesta terra i, presumptament, s’ha finançat de manera il·legal amb aquest saqueig”.

Oltra ha indicat que caldrà fer “més pedagogia” sobre això i ha assenyalat que la diferència entre els sondejos a peu d’urna i els resultats finals es deu al fet que “en aquest país hi ha molta gent que ha votat avergonyint-se del seu vot” i ha afegit que és un bon inici “que la gent s’avergonyisca de votar per corruptes”.

A parer seu, “la gent ha castigat que no es formara govern després del 20D” però ha remarcat que A la Valenciana suma dos senadors més i Units Podem manté 71 diputats, mentre que qui baixa és el PSOE, “que és el que va fracassar en l’intent de formar govern” i “no va explorar la via que havia d’haver explorat”.

Resultats “molt positius”

L'Executiva de Compromís considera els resultats obtinguts “molt positius a l'haver guanyat dos senadors i haver pogut afermar ser la segona força al País Valencià, i consolidar a la coalició com l'alternativa de progrés al Partit Popular”.

Des de la direcció de Compromís s'ha apuntat que si no s’han assolit les expectatives que marcaven les enquestes ha sigut pel fet que la ciutadania “ha castigat que en les darreres eleccions les forces polítiques progressistes no arribarem a un acord després del 20D per a conformar govern”.

També s'ha decidit crear una comissió de coordinació i diàleg integrada per representants de cada partit, per a tractar els detalls de la conformació del nou parlament. A més, des de Compromís “es continuarà portant les reivindicacions valencianes a Madrid, com la necessitat de canviar el model de finançament, la regularització del deute històric i la reclamació de les infraestructures necessàries per al territori valencià”.

Etiquetas
stats