Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mónica Oltra: “El temps de demanar s'ha acabat, ara exigim un tracte just”

Mónica Oltra sosté un mapa d'Espanya amb les inversions de l'Estat per autonomies

Laura Martínez

València —

El 'circ valencià' és a punt d'esclatar. Almenys així ho està apuntant la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra en les seues últimes intervencions. El Consell i els Corts han programat una reunió el pròxim 25 d'abril amb tots els diputats i senadors triats des de circumscripcions valencianes per a quadrar el full de ruta en la reivindicació d'unes inversions concordes al pes poblacional de la Comunitat. Oltra espera, segons ha dit en la roda de premsa posterior al ple del Consell, que els representants defensen les inversions amb esmenes i el seu sentit de vot.

“El temps de demanar s'ha acabat, ara exigim un tracte just”, ha assenyalat la vicepresidenta, qui ha recordat que es programarà una reunió amb els representants de la societat civil que van signar el pacte per un finançament i unes inversions justes per a “decidir de forma conjunta què fer”, instant a les mobilitzacions en el carrer si és necessari. Així mateix ha recordat que els Corts van recolzar per unanimitat de tots els grups parlamentaris el rebuig als pressupostos presentats pel Govern de Mariano Rajoy.

Preguntada per si existeix un clima de “pre-independència”, fent un símil amb el cas català, la vicepresidenta ha respost que “hi ha un clima d'empipament perquè açò és una injustícia i són inversions arbitràries”. A més, Oltra considera que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, “ve amb conya” convidant als líders a “llegir-se el pressupost” abans de criticar-ho. “Montoro enganya en els pressupostos, gasta la meitat del que diu i damunt demana que comparem amb l'engany de l'any passat”, critica Oltra. “Nosaltres només compararem amb els drets dels valencians. Es va acabar la burla”, ha sentenciat.

Etiquetas
stats