Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Morera frena la revolta en el Bloc pel pacte Compromís-Podem

Enric Morera i Mónica Oltra en les Corts Valencianes

Voro Maroto

València —

El Bloc, el partit amb més militants de la coalició Compromís, farà campanya per la coalició Compromís-Podem en les pròximes eleccions generals i després tractarà un procés intern –previsiblement agitat–: una executiva el 21 de desembre, un Consell Nacional –la direcció reforçada– i un congrés ordinari el mes de maig del 2016.

Aquesta és la conclusió d’una altra llarga reunió de l’executiva, celebrada dimecres a la nit. En aquesta reunió, els crítics amb el pacte Compromís-Podem –argumenten que aquesta aliança es va aprovar malgrat el rebuig explícit de les bases– van demanar la renúncia de la direcció, el nomenament d’una gestora i la convocatòria d’un congrés extraordinari. La seua proposta va ser rebutjada.

El secretari general del partit, Enric Morera, va tirar endavant la seua proposta: “Centrar els nostres esforços a obtenir el millor resultat” en les pròximes generals i “no traslladar a la ciutadania el missatge que prioritzem la nostra reflexió orgànica o estratègica sobre els problemes tan greus” que pateix la societat valenciana, segons un comunicat.

Les dimissions dels crítics no s’han fet esperar. Josep Melero, Òscar Peris, Eva Sanchis, alcaldessa de Godella, i Mònica Àlvaro i Teresa Garcia, diputades autonòmiques, han decidit abandonar l’executiva. Abans ja ho havien fet Jordi Juan, també diputat en les Corts Valencianes, Consol Castillo, regidora a València i, de manera simbòlica i de l’executiva de Compromís, l’eurodiputat Jordi Sebastià, que sempre s’ha mostrat contrari a l’entesa amb Podem.

El paper del Bloc en un Compromís nou

Després de les eleccions, i amb una fractura interna ben evident, el Bloc reflexionarà sobre “la voluntat expressada per la militància de tractar el funcionament de Compromís” i construir una organització “cohesionada des del diàleg amb els companys de viatge”, en referència a Iniciativa, el partit de Mònica Oltra i la resta de les organitzacions que componen la coalició valencianista.

Etiquetas
stats