Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La ONU advierte de que “las represalias son ilegales” a Israel e Irán
El Ayuntamiento de Marbella recalifica los terrenos de la mansión de la alcaldesa
Opinión - Cómplices de la impunidad de Israel. Por Rosa María Artal

“El PP d’Oriola empara la corrupció política”

Emilio Bascuñana, alcalde d’Oriola, en un acte del PP

Voro Maroto

València —

“El PP d’Oriola empara la corrupció política”. Karlos Bernabé, afiliat d’EU i regidor de Canviem Oriola, ho té clar. “La passada i la que potser es cou ara”, afig. El motiu? Els bastons a les rodes que l’Ajuntament de la ciutat aniria posant per a depurar responsabilitats en el cas Brugal, el macroafer de corrupció que esguita més de 30 persones –dos exalcaldes del PP d’Oriola– i unes quantes empreses.

Concretament, l’Ajuntament ha decidit prescindir de l’advocada que el representava com a acusació particular en el cas Brugal. Cristina Hernández va ser contractada per l’anterior govern local, una aliança entre sis partits –després de 27 anys de govern del PP– presidida per un alcalde ecologista. En l’escrit d’acusació, de 140 fulls, relaciona dos exalcaldes del PP –José Manuel Medina i Mónica Lorente– amb delictes de prevaricació continuada i frau continuat a l’Administració.

Malgrat la complexitat de la causa, i que el cas podria anar a judici en breu, l’Ajuntament ha prescindit d’Hernández. Oficialment, segons EU, al·legant-hi falta de confiança. I, a més, poc abans que l’assessoria jurídica de l’Ajuntament isca a concurs.

Canviem Oriola, la plataforma en què està integrada EU, ho té clar. “L’alcalde podria estar tractant de preparar el terreny per a una ‘acusació suau’ per a poder protegir els interessos personals i el patrimoni privat de [l’exalcalde] Medina i potser altres mandataris o empresaris amb els quals tindria una hipoteca política”.

Segons Canviem, el primer edil, Emilio Bascuñana, ha fet carrera sota la protecció de Medina, un dels 35 processats en el cas Brugal. El jutge que ha investigat el cas ha detectat indicis de suborn, prevaricació, negociació prohibida, frau, coaccions i tràfic d’influències en la concessió de la recollida de fem a l’empresari Ángel Fenoll.

Etiquetas
stats