Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP creu innecessària la mobilització valenciana per exigir un millor finançament

Isabel Bonig junto a Rafael Hernando

Laura Martínez

València —

La presidenta dels populars valencians ha reiterat la seua negativa a assistir a la convocatòria de la societat civil per a exigir un sistema de finançament just. Isabel Bonig creu que la manifestació, prevista per a principis d'octubre, no està convocada encara, “no és necessària” perquè l'informe dels experts autonòmics i del Govern central “reconeix” l'infrafinançament a la Comunitat Valenciana.

La dirigent popular ha assegurat que el Govern valencià compta amb el “suport” del PP en matèria de finançament perquè “per sobre del partit estan els valencians”. No obstant açò, ha indicat que “una altra cosa és la manifestació, que no és necessària”, si el president ha valorat el canvi d'actitud del Govern central.

Al seu judici, “no es pot portar la pancarta i votar en contra dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE)”, i demana a la resta de partits que recolzen la partida de 2018 que contemplarà la reforma del sistema, segons ha indicat.

Bonig ha destacat a més que veu “paral·lelismes amb Catalunya” respecte a aquesta manifestació, ja que “van començar amb Madrid ens roba, després amb l'Educació i ara tenim un 'joc fóra' separatista”, ha subratllat.

L'encàrrec per a Bonig: la Generalitat sí se suma

Per la seua banda, des de la Generalitat Valenciana, el cap de gabinet del president, Arcadi Espanya, ha assegurat haver escoltat les “versions” de Bonig sobre aquest assumpte i creu que hi ha “més excuses que respostes” al motiu pel qual el PP no participarà en la manifestació.

“No entenem per què el PP diu que no, és per a defensar a Madrid un model de finançament just”, ha incidit Espanya, qui ha considerat que tant aquesta qüestió com l'educativa haurien d'estar “allunyades del partidisme”.

Així, ha cridat a “no trencar la unitat entorn del finançament” i s'ha mostrat “preocupat” per aqueixa “equidistància” dels populars“ respecte a aquest assumpte, que en la seua opinió potser és per a ”acontentar a algun dirigent de Madrid“.

La negativa de la presidenta popular ha alçat butllofes en els grups parlamentaris que sustenten al Consell. Des del PSPV consideren que manca d'autonomia respecte a Madrid i en Compromís insten als votants a desobeir a la direcció del partit i, si estan compromesos amb el finançament, a acudir a la mobilització.

Etiquetas
stats