Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP valencià es desploma i perd quasi la meitat dels seus diputats

Isabel Bonig, amb Mariano Rajoy, divendres a València

Voro Maroto

València —

Finalment, el PP valencià s’ha deixat més del 20% dels vots (del 53 al 31%) i quasi la meitat dels diputats (de 20 a 11) en les eleccions generals del 2015 respecte de les celebrades el 2011.Un bac en tota regla i del qual no es lliura cap província: A Alacant s’ha passat del 55 al 32% (de 8 a 4 diputats), a Castelló de 52 al 32% (de 3 a 2) i a València del 52 al 30% (9 a 5).

A més d’haver estat el partit més votat, al PP li queda un altre consol. El seu percentatge de vots creix respecte de les eleccions autonòmiques del maig, quan es va quedar, sent també la primera força en suports, en el 26% dels vots. En un ambient de tristor, si no de desolació, segons fonts del partit, els líders del PP es preparen per a desplegar l’argumentari clàssic per a alçar l’ànim dels seus seguidors i simpatitzants: s’han guanyat les eleccions.

I així és, el PP trau 11 escons, per 9 de Compromís-Podemos, 7 del PSOE i 5 de Ciutadans. Esquerra Unida i UPyD, que tenien representació a Madrid, es queden fora del Congrés.

Etiquetas
stats