Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

PSPV i Compromís aparten els seus càrrecs investigats en el cas Imelsa

Ximo Puig en les Corts Valencianes

Voro Maroto

València —

PSPV-PSOE i Compromís han anunciat que tots els seus càrrecs investigats pel cas Imelsa deixaran provisionalment les seues responsabilitats institucionals i polítiques mentre esperen que s’aclarisquen les eventuals imputacions que el jutge, la Fiscalia o la Guàrdia Civil presenten contra ells.

Tant Ximo Puig, president de la Generalitat i secretari general del PSPV, com Mònica Oltra, vicepresidenta i líder de Compromís, han anunciat que els seus partits aniran més enllà si les acusacions es concreten i tenen relació amb pràctiques corruptes i no amb irregularitats administratives. En aquest cas, els dos partits anirien més enllà encara: forçarien la dimissió definitiva dels imputats de tots els seus càrrecs i el lliurament de les seues actes, l’abandonament dels seus càrrecs com a diputats provincials, alcaldes o regidors.

Tres vicepresidents de la Diputació; Toni Gaspar, del PSPV; Emili Altur, de Compromís; i Rosa Pérez, d’EU; el secretari de política institucional del PSPV, José Manuel Orengo; l’exdiputat i alcalde de Gestalgar, Raúl Prados, també del PSPV, o Emili Mira, secretari d’organització d’Iniciativa, el partit d’Oltra, han estat cridats a declarar en qualitat d’investigats per la Guàrdia Civil.

Segons fonts del PSPV i de Compromís, els seus càrrecs esguitats per l’afer ja han comunicat la renúncia voluntària a les seues responsabilitats. D’altra banda, Pérez, d’EU, que va denunciar al seu dia davant de la Fiscalia el cas Imelsa, no ha amagat la seua indignació: “Es tracta d’una maniobra incomprensible. No té sentit que, mentre falte gent imputada per passar a declarar, se’m cite a mi”. No pensa abandonar els seus càrrecs.

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha obert diligències per presumptes irregularitats en la contractació de personal, en el pla de la Diputació per a subministrar peretes LED als municipis i en adjudicacions fetes, principalment, per mitjà d’Imelsa, l’empresa de la corporació provincial que està situada a l’epicentre de l’Operació Taula.

Contundència contra la corrupció

Puig, a les Corts Valencianes, ha insistit en el fet que el seu partit i el seu govern seran “contundents” contra la corrupció. La líder del PP, Isabel Bonig, ha aprofitat l’ocasió, malgrat que la seua cúpula a València està imputada per blanqueig de capitals, per a atacar les forces d’esquerra: “Qui estiga lliure de pecat, que llance la primera pedra”.

Antonio Montiel, líder de Podem, suport parlamentari del govern PSPV-Compromís de la Generalitat, ha qualificat de correcta la reacció de tots dos partits. I ha aprofitat l’avinentesa per a criticar l’opacitat de les diputacions, “institucions huitcentistes” amb molts diners per a invertir i repartir.

Alexis Marí, portaveu parlamentari de Ciutadans, assegura que el seu partit serà “implacable contra la corrupció, provinga del partit que provinga”. “Tornem a la sospita, però girem la cara cap a l’esquerra”, ha afegit Marí.

Etiquetas
stats