Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PSPV col·loca un imputat per corrupció com a assessor en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies

El socialista Francisco Crispín (e) lliura la ‘vara de comandament’ a l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández (Compromís)

Miguel Giménez

València —

L’exalcalde i portaveu socialista en l’Ajuntament de Sagunt, Francisco Crispín, ha estat nomenat assessor del PSPV en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), organisme que presideix el també socialista Rubén Alfaro, alcalde de la localitat alacantina d’Elda. Crispín, que ha renunciat a la condició d’alliberat en el consistori saguntí, mantindrà el càrrec de regidor i portaveu del grup municipal –és l’únic dels tres edils socialistes que no forma part de l’equip de Govern integrat per Compromís, Esquerra Unida, ADN Morvedre (la marca blanca de Podem a la localitat) i PSPV-PSOE.

Francisco Crispín va ser detingut al març juntament amb quatre funcionaris municipals més en el marc de l’Operació Flotador, que es va destapar l’octubre del 2016 després de diversos escorcolls de la Udef a Sagunt. La causa, oberta per un delicte de malversació, és una peça separada de la principal, que investiga adjudicacions de contractes en diverses àrees del consistori saguntí i en la concessió de llicències urbanístiques.

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Sagunt investiga presumptes irregularitats que s’haurien comés entre el 2007 i el 2014. Concretament, es tracta del presumpte ús irregular que Crispín i els altres quatre tècnics detinguts al seu dia haurien donat a una partida anual de 300 euros per a renovar el seu uniforme laboral i que presumptament haurien destinat a compres de productes femenins, infantils, esportius...

Malgrat que la jutgessa considerava acreditat que el portaveu del PSPV i diversos funcionaris adquirien roba, carteres, bosses de mà i fins i tot bales amb diners públics, el portaveu socialista sempre ha defensat la seua innocència i va negar en la seua declaració davant del jutge que haguera comés cap il·legalitat. A més, va assegurar que l’adquisició de roba estava molt controlada i que només es podia anar a comprar a unes botigues determinades. 

Malestar en el PSPV

Malgrat defensar la presumpció d’innocència de Francisco Crispín, la decisió de donar-li un càrrec d’assessor en la FVMP ha generat malestar en determinats sectors socialistes, que no entenen que s’haja elegit una persona que està sent investigada. Així, reconeixen que es podria haver elegit una altra persona que s’adequara al perfil i que no poguera quedar en dubte.

El secretari d'Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha assegurat desconèixer el cas. “Desconec la seua situació actual i el nomenament en la federació, no sé quin és la seua situació processal”, ha respost a preguntes d'eldiario.es sobre Crispín en una roda de premsa celebrada aquest dimecres. El dirigent socialista ha afegit: “Ho estudiarem i si cal prendre alguna decisió serem inflexibles amb qualsevol situació que perjudique al PSPV i els interessos de la ciutadania”.

A més, hi ha la coincidència que l’alcalde de Sagunt, l’edil de Compromís Quico Fernández, és el vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Etiquetas
stats