Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Pedro Sánchez ataca la “intransigència” de Pablo Iglesias: “L’esquerra és internacionalista, no independentista”

Pedro Sánchez, en el míting de Burjassot

Voro Maroto

València —

El candidat socialista a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, ha abarrotat la Casa de la Cultura de Burjassot (València) –1.200 persones, segons l’organització– en un acte de precampanya per a les eleccions del 26 de juny. El líder del PSOE ha tornat a presentar les seues sigles com l’única garantia de canvi contra el govern i la “peresa” de Mariano Rajoy i ha deixat unes quantes pulles contra Pablo Iglesias i la coalició Units Podem.

Ha criticat la “intransigència” de Pablo Iglesias. “Seré més generós del que altres ho han estat amb mi”, ha dit. Ha atacat l’aliança entre Podem i Esquerra Unida –alguns prompte necessitaran paperetes “apaïsades”– i fins ha posat en dubte el progressisme d’aqueixes sigles. “L’esquerra és internacionalista i tolerant i no independentista i reaccionària”.

Corol·lari: “El canvi no té intermediaris” i necessita el vot directe al PSOE, ja que Iglesias no vol un “govern amb un president socialista”. A pesar del seu discurs, Sánchez no tanca portes als acords amb Units Podem. “Haurem de comptar amb tots i serà en les polítiques i no en les butaques on m’entendré amb tots”, assegura.

Una bateria de reformes contra la “passivitat” de Rajoy... en absència de Puig

Rajoy, amb Iglesias, ha estat el blanc de les crítiques de Sánchez, que ha atacat la seua “peresa”, la seua “passivitat” i les seues polítiques reaccionàries. Un govern del PSOE, ha dit, reformarà la Constitució per blindar la sanitat universal i gratuïta, promulgarà una llei que garantisca la igualtat salarial entre homes i dones, crearà un impost a les grans fortunes per assegurar les pensions, en perill després de l’etapa del PP en el poder, reformarà la llei electoral i derogarà la normativa amb què Hisenda ha imposat mesures d’ajust dures als ajuntaments. 

Sánchez també ha fet diverses promeses en clau local, encara que en l’acte no ha estat Ximo Puig, secretari general dels socialistes valencians. Després de la batalla entre el PSOE i la seua federació valenciana, el PSPV, per les llistes al senat i l’aparent reconciliació entre el madrileny i el valencià, el president de la Generalitat ha optat per no cancel·lar la seua agenda a Alacant, on ha visitat la Universitat i, posteriorment, Elx.

Puig ha llevat qualsevol importància a la seua absència, però l’acte ha estat organitzat pels afins a Sánchez a València –la provincial del PSPV dirigida per José Luis Ábalos– sense a penes participació de l’aparell controlat pel president. Dirigents molt pròxims al candidat socialista com la consellera de Sanitat, Carmen Montón, una de les seues ministrables, sí que han arrecerat el secretari general del PSOE. També el senador Joan Lerma, expresident de la Generalitat Valenciana.

Tot i la notòria absència de Puig, Sánchez ha promés transferir més diners a la Comunitat Valenciana canviant el finançament autonòmic, impulsar les obres del corredor mediterrani i invertir més diners via pressupostos generals de l’Estat.

Etiquetas
stats