Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Renovació en el PSOE: Els socialistes canvien la seua diputada més jove pel més veterà

Els socialistes María Such i Ciprià Císcar

Miguel Giménez

València —

El nomenament de María Such com a directora de l’institut de les Dones i per a la Igualtat de Gènere, confirmat dijous passat en el ple del Govern valencià després dels canvis en el segon escaló i el tercer del Consell que lidera Ximo Puig, tindrà com a conseqüència que marxe del Congrés dels Diputats, un escó que passarà a ocupar el número quatre de la llista del PSOE per València, l’històric Ciprià Císcar.

D’aquesta manera, Such, a 26 anys la diputada més jove del Congrés, abandona la Cambra Baixa després de completar una fallida XI legislatura i a penes unes setmanes després del començament de la XII. I la seua acta passarà a ocupar-la Císcar, el que va ser conseller d’Educació amb Joan Lerma i secretari d’Organització del PSOE que lideraven Felipe González i Alfonso Guerra, tot un històric que complirà la seua huitena legislatura com a diputat a penes deu mesos després d’haver abandonat el parlament. Llavors ja era el representant socialista més veterà, un ‘honor’ que havia aconseguit després de la mort de Txiki Benegas l’agost del 2015.

Al 69 anys –en farà 70 al final de l’any– Císcar es convertirà d’aquesta manera en el diputat més veterà del PSOE (els socialistes canvien el seu representant més jove pel més gran) i un dels més ‘experimentats’ de la cambra.

Així, si bé és cert que estem davant d’un parlament molt renovat després dels comicis de desembre i juny i la irrupció de forces com Podem i les seues marees i Ciutadans, sí que trobem diputats de més edat com José Ignacio Llorens o María Teresa Lara, ambdós de 73 anys i del Partit Popular, a més d’altres de més veterans, com són els casos del president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, que és diputat des del 1986, igual que la també popular Celia Villalobos o Carles Campuzano (Convergència), mentre que Jorge Fernández Díaz, ministre de l’Interior en funcions, està en la Cambra Baixa des del 1989, igual que Císcar.

Etiquetas
stats