Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rita Barberá deixa el PP mentre els seus edils de València continuen en el grup popular

L’exalcaldessa Rita Barberá en l’Ajuntament de València, amb alguns dels seus edils

Carlos Navarro Castelló

València —

La pressió exercida des de la cúpula del PP per a aconseguir apartar Rita Barberá del partit després que el Suprem li haja obert una investigació pel presumpte blanqueig de 50.000 euros, derivat del cas Imelsa, contrasta amb les mesures adoptades contra 9 dels 10 regidors populars de l’Ajuntament de València imputats per aquesta mateixa causa.

L’exalcaldessa s’ha aferrat a la seua acta de senadora perquè és personal i el partit no té potestat per a retirar-li-la, tal com van fer els edils de València al seu dia quan el jutge va determinar que foren investigats.

No obstant això, la diferència principal és que l’exalcaldessa s’ha vist obligada a donar-se de baixa del partit, per això passarà a ser no adscrita i perdrà alguns privilegis.

En el cas dels regidors, malgrat que la direcció regional del PP, amb la presidenta Isabel Bonig al capdavant, els va sol·licitar insistentment que deixaren l’acta, des de Génova, i atesa la negativa dels edils d’abandonar-la, es va adoptar la decisió de suspendre’ls cautelarment de militància perquè pogueren continuar adscrits al grup municipal popular.

Si els hagueren obligat a abandonar el partit, com s’ha fet amb Barberá, el PP hauria passat de ser el partit majoritari de l’Ajuntament de València amb 10 regidors a tenir-ne només 1, ja que els altres nou haurien passat a ser no adscrits.

Així doncs, amb l’eixida de Barberá del partit forçada per la cúpula s’obri un escenari nou. Aquesta contradicció, però, pot comportar cap conseqüència per als edils populars?

Sobre aquest punt, fonts del grup municipal popular han explicat que la decisió de Barberá ha estat “personal” i que en aquest sentit la seua situació “no té per què canviar”, almenys mentre no hi haja novetats judicials.

En aquest sentit, han comentat que estan molt tranquils perquè asseguren que no han comés “cap il·legalitat, ací ningú no ha blanquejat res, tan sols s’ha fet una donació de 1.000 euros al partit, cosa que és perfectament legal, i és fals que s’haja tornat en bitllets”. Per aquest motiu, estan convençuts que “tot quedarà en no res”.

Etiquetas
stats