Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

A la Valenciana recorre davant del Constitucional a la recerca del grup propi en el Congrés

Els diputats d’A la Valenciana abans de presentar el recurs davant del Tribunal Constitucional

EFE

Madrid —

A la Valenciana (la coalició electoral formada per Compromís, Podem i Esquerra Unida) ha presentat aquest dijous un recurs davant del Tribunal Constitucional després que la Mesa del Congrés ja haguera desestimat la seua petició per a poder formar un grup parlamentari propi.

“Amb aquest acte, el que fem és complir la nostra paraula; nosaltres vam dir que en el cas que la Mesa, d’una manera totalment arbitrària, no ens concedira el dret de tenir grup propi, aniríem fins a les últimes conseqüències”, ha manifestat als mitjans el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví.

A més, ha assenyalat que el recurs presentat per la coalició atén la vulnerabilitat del dret “de tenir un grup propi” i de “defensar en igualtat de condicions” amb els altres grups de la Cambra “els interessos legítims de tots els valencians”.

La representant de Podem en la coalició, Àngela Ballester ha afirmat també que amb el fet de no deixar-los tenir un grup en la Cambra Baixa “només es retarda el canvi institucional”. “Nosaltres el que farem és continuar empenyent, ara des del recurs al Tribunal Constitucional, perquè el Parlament siga cada vegada més fidel al que és la realitat en aquest país”.

“Tenim més d’un 15 per cent de vot en les circumscripcions en què ens vam presentar i hem obtingut 9 diputats. Per tant, no podem admetre que una decisió de la Mesa de les Corts presa pels nostres competidors ens deixe sense aqueix grup a què aspirem”, ha declarat el diputat de Compromís per València Enric Bataller.

És més, Bataller ha assegurat que la Mesa del Congrés va fer una interpretació “excessivament reglamentista de la norma”. També ha dit que d’aquesta manera es va “en contra del pluralisme polític” que preveu la Constitució i del paper que “han d’exercir els partits polítics segons l’article 6 de la carta magna”.

Etiquetas
stats