Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig protegeix el Decret de plurilingüisme: “Aquesta és una política de govern”

Ximo Puig en el 'Dia Europeu de les Llengües'

Adolf Beltran

València —

“Aquesta és una política de govern”. Perquè ningú no se senta enganyat, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha confirmat rotundament aquest dilluns el Projecte de decret de plurilingüisme que la setmana passada va anunciar el conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà. Un decret que modifica el sistema imperant en l’ensenyament en valencià i que implanta sis nivells a què es podran adherir els centres educatius en què la garantia de coneixement del valencià, del castellà i de l’anglés, com a llengua estrangera, serà progressiu i generarà certificacions oficials de domini d’idiomes.

“És un decret fonamental que hem de fer nostre entre tots”, ha afegit Puig, després d’haver elogiat la diversitat lingüística com un valor europeu. El president ha intervingut en la celebració del Dia Europeu de les Llengües al costat de Marzà, que ha assegurat que el decret “va a l’arrel”, perquè vol garantir que, en efecte, els estudiants dominen les tres llengües en acabar els estudis. El titular d’Educació ha indicat que aquest curs se sumen 40 professors nous a les escoles oficials d’idiomes i que, a més, s’hi afigen quatre llengües noves: el japonés, el neerlandés, el romanés i l’èuscar. Marzà s’ha referit a la voluntat de “concòrdia” que presideix la seua política.

Les paraules de Puig i de Marzà s’han pronunciat en l’acte d’instal·lació del denominat “Arbre de les Llengües” als jardins de la seu de la Conselleria, en els actes del dia Europeu de les Llengües, que també ha aplegat centenars d’escolars convocats per actuacions musicals i activitats lúdiques.

L’Arbre de les Llengües, una escultura feta a partir de fanals retirats per l’Ajuntament de València i de peces menudes que representen els idiomes del món, defineix, segons el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano,“el contrari de la torre de Babel”. Una idea sobre la qual ha insistit Marzà en assegurar que “la diversitat lingüística aporta més riquesa al món”.

Etiquetas
stats