Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Ximo Puig: “Els que havien decretat la mort del socialisme han fracassat”

El president Ximo Puig valora els resultats electorals socialistes a la Comunitat Valenciana

Carlos Navarro Castelló

València —

El líder dels socialistes valencians i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reconegut que no estan satisfets amb els resultats obtinguts, encara que els ha qualificat d’“honorables”. Així, ha comentat que hauran d’analitzar-los i tractar de buscar “solucions per a millorar”.

No obstant això, ha afegit que els que havien decretat “la mort del socialisme valencià i del socialisme espanyol” han fracassat.

Emparat, entre altres, per l’expresident Joan Lerma i per desenes de militants que l’han rebut amb una sonora ovació, Puig ha remarcat que, a pesar d’haver guanyat les eleccions, el PP ha estat “el partit que més vots ha perdut” i ha destacat que el vot d’esquerres ha estat majoritari a la Comunitat.

El president del Consell també ha advertit que governe qui governe després d’aquests comicis, els socialistes valencians no permetran “l’abandó i la humiliació a què ha estat sotmesa la Comunitat en els últims quatre anys per Mariano Rajoy”.

Segons Puig, els resultats que ha obtingut el PSPV no implicaran canvis en l’actual govern autonòmic que presideix juntament amb Compromís i Podemos.

I és que, els socialistes han obtingut un 19% dels sufragis, 7 punts percentuals menys que l’any 2011, i baixen de 10 a 7 diputats.

Aquest descens els converteix per primera vegada en la tercera força política de la Comunitat, per darrere del PP, partit més votat, i de Compromís-Podemos, que ha aconseguit un 25% dels vots i 9 diputats.

Etiquetas
stats