Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Ximo Puig defensa el ‘no’ a Rajoy, però justifica la seua acció per a tombar Pedro Sánchez

El president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig

elDiariocv

València —

El president de la Generalitat Valenciana, el socialista Ximo Puig, afirma, en una carta dirigida a la militància publicada anit en el seu compte del Twitter, que “ningú no ens ha de fer caure en la fal·làcia de pensar que la fins ara executiva federal és la garant d’un no al PP”. Puig diu en la carta que no sols comparteix aquest no al PP, sinó que també no el qüestiona i hi afig que mai no ha pactat amb la dreta.

El líder socialista assegura que ha dimitit de l’executiva del PSOE per “coherència i responsabilitat política”.

Puig explica que la seua renúncia, “de fet, ja havia tingut lloc fa uns quants mesos, quan l’anterior direcció va impedir a la federació en què milite, el PSPV, aglutinar una majoria d’esquerres en la candidatura al Senat. En aquell moment vaig entendre que el federalisme que rau en la base del nostre ideari polític havia deixat d’estar representat en aquesta decisió unidireccional”.

Així doncs, comenta que va acatar aquella decisió, que no va compartir, i afig que, si no va presentar llavors formalment la dimissió, “va ser només per no perjudicar el partit en unes eleccions en què vam fer el màxim esforç per a provar de traure el millor resultat”.

Hi destaca que la seua decisió de dimitir ha estat difícil, però que ho ha fet: “Buscant el millor per a l’organització que represente i els valors que defense. Malgrat les diferències, la falta de confiança i l’absència de diàleg, sempre he mantingut la meua lleialtat. És precisament la fidelitat a les nostres idees la que m’ha portat a la decisió de dimitir”.

Per a Puig, el projecte socialista està “per damunt de les persones. Així ho va demostrar la direcció del PSPV el mateix dia que va apostar per les primàries obertes, ara fa dos anys”.

Recorda el líder dels socialistes valencians que va ser el primer secretari general “que va apostar perquè els militants i els simpatitzants elegiren de manera oberta el nostre candidat a les eleccions. No era obligatori i, fins i tot, va ser criticat per molta gent, però ens va permetre obrir el partit i enfortir-lo”.

Hi emfatitza que, abans i ara, defensa que el PSOE “és dels seus militants, i també dels seus votants” i sosté que les seues conviccions democràtiques li impedeixen “compartir una tasca política que no respecte escrupolosament les nostres regles escrites i no escrites. Entre aquestes últimes hi ha el fet de considerar que algun company no lliura una batalla contra la dreta i també el sentit de la responsabilitat històrica del nostre partit amb Espanya”.

Hi assegura que en la seua tasca com a secretari general del PSPV garanteix “la unitat i la camaraderia entre tots els militants” i que treballarà “per una resposta democràtica, responsable i de cohesió en el PSOE que estiga a l’altura de la dignitat que es mereixen les nostres sigles”.

Acaba dient que en el PSOE “no sobra ningú, sinó que en necessitem molts més”.

Carmen Montón no acudeix a l’executiva

La consellera de Sanitat del govern de Ximo Puig, Carmen Montón, també membre de l’executiva de Pedro Sánchez i afí al secretari general del PSOE, estava citada aquest dijous a la reunió d’urgència convocada per aquest. Montón, però, ha decidit mantenir la seua agenda institucional i no acudir a la reunió dels fidels a Sánchez.

Etiquetas
stats