Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig exigirà un “calendari clar” perquè el nou finançament estiga en 2017

El president de la Generalitat, Ximo Puig

EFE

Madrid —

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat aquest dilluns que en la Conferència de Presidents d'aquest dimarts proposarà “un calendari clar” que “no eternitze” el debat per a aconseguir ja enguany un nou model de finançament autonòmic.

Puig ha fet l'anunci durant la seua conferència en la Tribuna Autonòmica del diari El Mundo, un acte que ha aprofitat per a reclamar la mutualització d'una part del deute que acumulen les comunitats autònomes, com la valenciana, que en els últims anys han rebut menys recursos dels que els corresponien.

Ho ha expressat en números: Ha xifrat en 26.000 milions d'euros el que ha deixat de percebre el territori que presideix per a dirigir-los als serveis públics, i són justament uns 25.000 milions la quantitat a la qual ascendeix el deute.

El nou sistema de finançament que propugna Puig és basa en l'equitat, la solidaritat, la coresponsabilitat fiscal i la lleialtat institucional, i asseguraria diners suficients per a la sanitat i els serveis socials públics.

Etiquetas
stats