Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Ximo Puig carrega contra l'actitud “absolutament irresponsable” de Mariano Rajoy amb el finançament

El president de la Generalitat, Ximo Puig

Europa Press

València —

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat aquest dimarts al cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, que “complisca el compromís” de canviar el model de finançament abans que concloga 2017 perquè l'actual és “injust i discriminatori”, al mateix temps que ha qualificat de “absolutament irresponsable” la seua actitud “laissez faire, laissez passer” (deixeu fer, deixeu passar).

“Ha de prendre decisions, ja sé que li costa, però ha de prendre decisions”, ha destacat Puig, qui s'ha manifestat en aquests termes en declaracions als mitjans a La Pobla Tornesa (Castelló), en ser preguntat per la petició de Rajoy a les comunitats autònomes de consens per a acordar un nou model de finançament.

“És sorprenent que Rajoy intente desviar la seua responsabilitat en les comunitats autònomes, és la seua responsabilitat millorar el finançament”, ha destacat el president, qui ha apuntat que, segons els experts, hi ha un dèficit general de 16.000 milions d'euros anuals perquè les autonomies puguen desenvolupar els serveis públics fonamentals.

Al seu judici, “no és raonable” dir que com les comunitats autònomes tenen diferències entre elles no es va a abordar enguany un nou sistema de finançament, per la qual cosa ha demanat a Rajoy que “complisca el compromís”, perquè la Comunitat Valenciana “en cap concepte va a continuar en aquesta situació”.

“Aqueixa actitud tan de Rajoy de 'laissez faire, laissez passer' sense cap tipus d'actuació proactiva ens porta a greus situacions en el conflicte territorial a Espanya. Aqueix no és el camí, el Govern ha d'assumir la realitat d'un sistema de finançament injust”, ha asseverat Puig, per a qui “ha d'haver-hi el màxim consens possible, però si no n'hi ha no pot dir-se que permanentment anem a estar discriminats perquè no hi ha un consens que supere aqueixa situació”.

Etiquetas
stats