Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Ximo Puig: “El meu partit mai no m'exigirà que no siga lleial amb els ciutadans”

El líder del PSPV, Ximo Puig, al congrés dels socialistes valencians celebrat el passat cap de setmana a Elx

Miguel Giménez

València —

De “molt positiu” ha qualificat el secretari general del PSPV, Ximo Puig, el 13 Congrés Nacional del PSPV celebrat el cap de setmana passat a Elx, una cita en la qual va obtenir un suport del 73% per a la seua proposta d'executiva, cosa que ha qualificat d'“èxit memorable”. A més, ha afirmat que el conclave dels socialistes valencians va registrar un nivell “bastant més òptim” que el congrés federal del PSOE.

“La meua lleialtat és amb els valencians i compartisc una lleialtat amb el meu partit, però crec que el meu partit no m'exigirà mai que no siga lleial amb els ciutadans”, ha manifestat el cap del Consell en referència a les paraules de Susana Díaz en la clausura del congrés dels socialistes andalusos en què la presidenta de la Junta li va dir al líder del PSOE que no li fera triar entre les seues dues “lleialtats”. Segons ha dit Puig, ell té “un gran respecte i lleialtat d'anada i tornada” amb el PSOE.

A més, ha insistit que la Generalitat es governa “des de la Generalitat” i no des de les seus de Compromís o del PSPV, i els partits fan costat al Govern valencià però “les decisions” les pren el govern.

Avanç en el PSPV

El secretari general dels socialistes valencians ha recordat que, després de partir de “una situació de disparitat de criteris”, s'ha avançat i s'ha passat d'un 60% de suports en les primàries a quasi un 74%, per la qual cosa se sent recolzat per la majoria del partit. Així, ha explicat que s'han incorporat membres de la candidatura de Rafa García a l'executiva, mentre hi ha hagut altres persones que “no han volgut”.

A partir d'ara es tracta de “treballar tots des del seu àmbit” per a un partit que vol ser “decisiu per a la societat valenciana, majoritari i inclusiu, i que pensa solament a millorar la vida de les persones”.

El Congrés del PSPV ha “actualitzat” el projecte polític del partit per als pròxims quatre anys amb l'objectiu de “ser un partit al servei dels ciutadans, cada vegada més intensament valencianista i a favor d'aquells que més necessiten la igualtat, un partit compromès fins a la medul·la amb els valencians”.

Quant a les secretaries creades “parlen dels problemes de les persones”, i la fi és millorar l'acció de govern amb la mira posada en les eleccions de 2019, perquè puga haver-hi “una nova etapa de progrés” per a la Comunitat Valenciana.

Etiquetas
stats