Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig, un president amb el sou d’un assessor de l’alcalde de València

El president Ximo Puig posa al costat dels huit consellers i de la vicepresidenta del Consell

Miguel Giménez

València —

Aquesta setmana hem conegut els salaris dels membres del Consell, que el Govern valencià publicava en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana dimecres passat. Així, el president Ximo Puig cobra 68.292 euros bruts anuals (5.691 euros per mes), mentre que la resta dels membres del Consell –inclosa la vicepresidenta, Mónica Oltra– perceben uns emoluments de 58.175 euros l’any (4.846 euros mensuals).

Aquestes dades contrasten amb els sous del personal eventual adscrit als grups polítics de l’Ajuntament de València, publicats en el portal de transparència de la web municipal, aprovats el juny del 2015. Així, veiem que el Partit Popular, Compromís, Ciutadans, el PSPV i València en Comú tenen un total de 43 assessors i que cinc d’ells cobren aproximadament el mateix que el cap del Consell.

Es tracta dels secretaris dels grups de Compromís (Vicent Solbes), Ciutadans (Sonia Hernández), PSPV (Juan Manuel Murria) i València en Comú (Áurea Ortiz), que perceben 66.038,56 euros, i de la cap de gabinet de l’alcaldia, Esther Tarín, que cobra 67.312 euros anuals. A més, es dóna la circumstància que la resta dels assessors dels grups polítics –fins a 38– tenen unes retribucions equiparables al sou d’un conseller, 57.424,78 euros. Això és, a penes 700 euros menys l’any que la vicepresidenta Mónica Oltra o la resta dels membres del Consell.

Igualment, Ximo Puig cobra al voltant de 15.000 euros menys que el primer edil valencià, Joan Ribó. El regidor de Compromís té unes retribucions anuals brutes de 82.602,20 euros després que al juliol es rebaixara un 20% el salari respecte del que cobrava la seua antecessora, la senadora Rita Barberá (103.253 euros). L’exprimera edil popular s’havia situat com el càrrec públic amb més emoluments d’Espanya, per davant de l’expresident català Artur Mas.

Altres salaris

Altres salarisEls salaris d’altres alts càrrecs de l’executiu valencià se situen en: secretaris autonòmics, 58.162 euros l’any; subsecretaris, 57.652 euros, i directors generals, 55.945 euros. Pel que fa al personal eventual de la Generalitat, els directors de gabinet dels consellers i els assessors del president de la categoria C1 (categoria marcada en funció del grau de dedicació, disponibilitat i complexitat de l’assessorament i de la naturalesa de l’àmbit funcional i material en què exerceixen les funcions) perceben 49.056 euros en catorze pagues; els assessors del president de la categoria C2, assessors del gabinet de la vicepresidenta i de la resta dels membres del Consell, 44.069 euros anuals; els assessors del president de la categoria C3, 39.916 euros l’any; els conductors del cap del Govern valencià 34.990 euros; i els assessors del president de la categoria C4, 29.407 euros.

Etiquetas
stats