Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Tres candidatures opten a liderar un Podem valencià dividit

David Torres, Fabiola Meco, Pilar Lima, Jaime Paulino, Antonio Estañ i Sandra Mínguez

Laura Martínez

València —

Ha arribat l’hora. Acaba el termini per a presentar les llistes per al Consell Ciutadà Valencià de Podem, amb l’actual portaveu adjunta en les Corts Fabiola Meco, i Obrint Podem, amb la senadora territorial Pilar Lima.

Les presentacions de les candidatures definitives començaran el dissabte, encara que s’han inscrit les provisionals aquest dimecres, i amb aquestes arrancarà la campanya per al Vistalegre valencià. El Podem. Finalment, tres candidatures –de les set inicials– optaran a la direcció de la formació morada a la Comunitat Valenciana: Aprofundir el Canvi, amb el diputat autonòmic Antonio Estañ; Més Morat, Més complex sistema de votació pot provocar una composició curiosa del Consell Ciutadà autonòmic. Com que la consulta a la militància, per escassetat de vots, no va ser vinculant, s’aplicarà el mètode Desborda, el mateix que es va emprar en Vistalegre II i les votacions a la Secretaria General, llistes i documents es faran per separat.

La proposta Marea Valenciana acudirà al conclave amb la candidatura d’Estañ i Daniel Geffner, impulsor de la via d’Anticapitalistes, anirà de número 2 després de resoldre’s el conflicte per la representació en la província de Castelló. Geffner figurarà com a candidat al Consell Ciutadà darrere de la diputada autonòmica Sandra Mínguez, número 1 d’Aprofundir i per davant d’Àngels Varó (Marea Valenciana).

La diputada autonòmica Cristina Cabedo, impulsora de la llista feminista Reconéixer-nos, va retirar la seua candidatura perquè considerava que la seua tasca estava acomplida, encara que manté els seus documents.

La senadora territorial Pilar Lima, especialista en treball social i membre de Podem des dels orígens, comptarà amb un equip heterogeni amb membres afins al sector d’Izquierda Unida més pròxim a Anguita. És el cas d’Héctor Illueca, inspector de treball, i autor de ’Por un nuevo proyecto de país’ juntament amb Manolo Monereo, un dels llibres de Podem sobre ‘la trama’. Illueca és doctor en dret i inspector de Treball i Seguretat Social i forma part de Frente Cívico, el moviment que Julio Anguita va impulsar el 2012. També és el cas d’Esther Sanz, exmilitant d’IU, actualment en el Consell Estatal des de l’equip de Pablo Iglesias. Lima es rodejarà de la senadora Vicenta Jiménez, Pau Vivas (activista i estudiant de ciències polítiques i sociologia), l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla i, el raper i escriptor Ricardo Romero, ‘El Nega’.

De la seua banda, Fabiola Meco, portaveu adjunta en les Corts Valencianes i mà dreta d’Antonio Montiel, el secretari general actual que va decidir no presentar-se a la reelecció, representa el sector continuista de la formació. Meco comptarà, en una llista majoritàriament integrada per dones, amb la diputada en el Congrés Àngela Ballester, també en el Consell Estatal per la via d’Íñigo Errejón, així com amb les diputades autonòmiques Beatriz Gascó i Llum Quiñonero o la també parlamentària al Congrés Rosana Pastor. Juan Carlos Pérez, membre del Consell Ciutadà que se'n va és un altre dels noms de la candidatura, en la qual destaca el fitxatge de la filòsofa Maite Larrauri.

Etiquetas
stats