Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

La confessió de Francisco Correa “és l'enèsima evidència que el PP és sinònim de corrupció”

L'expresident de la Generalitat, Francisco Camps

Miguel Giménez

València —

Les reaccions a la confessió de Francisco Correa, cap de la trama Gürtel que ha admès en un escrit remès al jutge el finançament il·legal del PP valencià i els pagaments rebuts en 'b' pels seus treballs per a les campanyes electorals dels populars, no s'han fet esperar. Així, mentre el PPCV s'ha fet el llonguis, Compromís, Podem i Ciutadans consideren que la confessió de Correa evidencia que el PP de Francisco Camps ha conviscut amb la “corrupció”.

“És l'enèsima evidència que el PP és sinònim de corrupció”, ha dit el síndic valencianista, Fran Ferri, per a qui l'escrit del líder de la Gürtel “constata el que ja tots sabíem i que ara queda traslladat de forma fefaent al procés judicial”. En aquest sentit, ha denunciat que Francisco Camps “era el màxim responsable del saqueig de fons públics”, al mateix temps que feia extensiva la responsabilitat a l'actual presidenta del PPCV, Isabel Bonig.

Renúncia al Consell Jurídic Consultiu

El portaveu de Podem, Antonio Estañ, ha exigit l'excap del Consell que renuncie al Consell Jurídic Consultiu ja que considera “incomprensible” la seua permanència en aquest òrgan. Podem considera que és vergonyós que Camps, que en totes les etapes de la seua presidència ha estat esguitat per casos de corrupció, romanga en aquest organisme que precisament ha de vetlar perquè la normativa de l'administració autonòmica s'ajusta a la legalitat.

D'aquesta manera, ha criticat que els populars “no saben presentar-se a les eleccions sense incomplir la llei”. “Els múltiples casos de corrupció que s'han desenvolupat sota la presidència de Camps revelen que el PPCV i la seua actuació en les institucions ha sigut pròpia d'una organització mafiosa afectada per una corrupció sistèmica”, ha apuntat.

Sense temps per a demanar perdó

La síndica de Ciutadans en les Corts Valencianes, Mari Carmen Sánchez, ha declarat que “el PP no té temps suficient de demanar perdó per la pèssima imatge que s'ha donat de la Comunitat Valenciana durant els últims 20 anys”. “El PP, si tinguera decència, hauria de fer un profund exercici d'autocrítica i apostar per una vertadera regeneració democràtica en el si del partit”, ha apuntat la portaveu taronja després d'insistir que el PP “hauria de demanar disculpes d'un en un a tots els valencians”.

Etiquetas
stats